Субота, 20 Квітня 2024 р.

ВIДКРИТИЙ ЛИСТ УСТЯНСЬКОМУ СIЛЬСЬКОМУ ГОЛОВI

Шановний Валерію Семеновичу! Пробачте, що в такий спосіб змушений турбувати Вашу величність у Вашій «приватній власності», але мої неодноразові звернення як депутата, копії яких я додаю, Ви, як сільський голова, відмовляєтесь отримувати, чим порушуєте законодавство України, але Вам це не вперше, адже для Вас весь закон – це Ви особисто. Чи це неправда?

Прочитавши в газеті Вашу відповідь на запитання громадянки с.Баговиця Любові ДЕБАЛЮК стосовно ремонту дороги, я зрозумів, що Ви не зробили для себе належного висновку до цього часу, а тому і надалі продовжуєте нахабно обманювати, оскільки це все, мабуть, на що Ви здатні, адже дорожнє покриття повинна була відновити організація, яка проводила монтаж даного газопроводу, але Ви через невідому причину це чомусь замовчуєте, а взяли дані зобов’язання на сільську раду. Проблема не в коштах, а в бажанні.

Рішення про виділення коштів на ремонт доріг у населених пунктах Ви, зловживаючи своїм службовим становищем, приймаєте особисто, залежно від підтримки Ваших «царських указів» депутатами даного населеного пункту, без відповідного на те рішення сесії сільської ради, а тепер, обманюючи своїх виборців, вирішили прикритися депутатами, які нічого не знають про дані кошти. На мої усні зауваження Ви не реагували, як не відреагували належним чином і на мої звернення про Ваші витівки державні органи, до яких я звертався. А що могли депутати вирішувати, якщо з січня 2009 р. до травня 2010 р. чергова сесія сільської ради жодного разу не скликалася, хоча, згідно із Законом України «Про місцеве самоврядування», ст.46, п.5, сесія ради скликається в міру необхідності, але не менше одного разу на квартал.

Чи, може, Ви користуєтеся своїми власними законами?

Хочу Вас запитати від імені всієї громади с.Устя. Чим завинили перед Вами наші діти, що Ви частину дитячого спортивного майданчика передали в оренду з правом викупу одному підприємцю, не маючи на це відповідного дозволу? Ми, депутати, давали дозвіл на оренду з правом викупу земельної ділянки, яка ним використовувалася раніше, а Ви самовільно в площу даної ділянки включили частину дитячого спортивного майданчика. На одному із засідань сесії сільської ради на моє запитання «Чи це правда?» Ви відповіли, що це неправда і ніхто не збирається продавати жодного метра дитячого майданчика. Ви знову в черговий раз збрехали, а тому вимагаю: негайно добровільно поверніть у власність громади села даний майданчик, поки Вас не заставили це зробити правоохоронні органи з відповідними для Вас наслідками.

Ви роками не вирішуєте проблеми з водопостачанням, прибиранням сміття, зловживаючи своїм службовим становищем, самовільно дали дозвіл на встановлення антени мобільного зв’язку за 120 м від школи. А вона шкодить здоров’ю дітей і жителів села. А до якого стану Ви довели приміщення сільського клубу? Чому він не працює? Можливо, шукаєте підходящого «клієнта»?

Чому розтягнуто проведення робіт із завершення будівництва підвідного газопроводу до сіл Шутнівці, Устя, Велика Слобідка? А це тому, що Ви дуже «переживаєте» за своїх виборців, що до цього часу аж за 2 роки не спромоглися отримати дозволів на проведення монтажу газопроводу під залізницею та автомобільним шляхом.

Чи, може, Ви ще мрієте запустити чергову байку, як на попередніх виборах: «Газ буде, якщо мене знову оберете головою сільської ради», і тим самим купите виборців, тому, мабуть, навмисне затягуєте з отриманням необхідних дозволів. Може, я помиляюсь, а у Вас інші плани, як у Наполеона?

Замість того, щоб вирішувати наші проблеми, Ви їх самі нам створюте, не соромлячись при цьому розповідати різні байки, побрехеньки та роздавати обіцянки, а держава за таку «героїчну» працю платить Вам солідну зарплату. Непогано влаштувалися! Це для того ми Вас обирали? Нам керівники з такими здібностями не підходять. При цьому всьому у Вас вистачає нахабства планувати висунути свою кандидатуру повторно на посаду голови сільради на чергових виборах до місцевих рад. Мабуть, ще щось залишилося, до чого Ви не встигли прикласти свою руку. А може, досить підривати авторитет влади?

Може, Ви знову скажете, що це все неправда, а чергова вигадка депутата? Але документи, які підтверджують Ваші «здібності», не вміють брехати.

В разі необхідності я їх усі опублікую, якщо Ви не заперечуєте. Чи, може, знову будете мені погрожувати фізичною розправою, щоб я мовчав?

Якщо щось пишете на мене, то підписуйтесь особисто, а не підставляйте жителів села, як Ви це вмієте робити. Ви ж у нас майстер на витівки, а не до роботи. Виборці, обираючи Вас, мабуть, не знали, що Ви спеціаліст такого специфічного профілю, а тому і поплатилися.

На мою думку, в черговий раз виборців не купиш обіцянками та байками. У них є гіркий досвід Вашого володарювання у «приватній власності» за принципом «Після мене хоч потоп!».

Григорій БЕЛІНСЬКИЙ, 

депутат Устянської сільської ради.