Середа, 24 Квітня 2024 р.

СПАСИБІ ЗА ФУТБОЛЬНЕ СВЯТО!

Шановний Володимире Володимировичу МЕЛЬНИЧЕНКО 

та члени міського осередку Партії регіонів!

 Дозвольте щиро подякувати Вам від імені батьків кам’янецьких дітей, хлопчиків і дівчаток, які отримали унікальну можливість познайомитися з легендами українського футболу. Ми висловлюємо слова вдячності за те, що Ви 23 вересня ініціювали приїзд до нашого міста ветеранів «Динамо», адже це так важливо для того, щоб наші діти визначилися у житті та отримали спортивне виховання.

Для Кам’янця футбол завжди був чимось особливим. Ми пам’ятаємо, як дітьми бігали на стадіон ганяти м’яч, створювали команди шкіл і мікрорайонів, отримували маленькі перемоги. Це все загартовувало та виховувало здоровий дух суперництва, прагнення до перемоги та бажання ставати кращими, щоб отримати свій трофей – чи футбольний, чи життєвий. Завдяки цьому спорту ми виросли з відчуттям командного духу, навчилися працювати разом з іншими та впевнено йти до власних вершин. 

Сьогодні, на жаль, футбол – гра мільйонів – переживає не найкращі часи. Підлітки здатні лише на те, щоби поганяти м’ячик десь на полі у вихідні, а часто – просто імітують гру за екранами комп’ютера. А це не може так об’єднувати і дарувати стільки позитиву, скільки дає справжня гра. 

Місцевий спорт потребує відродження. Йому необхідний могутній поштовх для того, щоб почати нове життя. Саме на звання такого поштовху може претендувати організований Вами, Володимире Володимировичу, товариський матч між зірковою командою ветеранів «Динамо» і місцевою «Фортецею». 

Позитив, який змогли подарувати гравці, – це безумовний заряд для всіх, хто відвідав гру. Навіть те, що місцева команда отримала поразку, не відіграло особливої ролі, оскільки доза енергії від матчу, яку отримали ті, хто за ним спостерігав, від того не поменшала. Ми бачили на трибунах незліченну кількість підлітків, які цього вечора не пішли шукати пригод у темних дворах, а долучилися до історії легендарного світового спорту. За це ми повинні дякувати організаторам заходу. 

Безумовно, один матч суттєво не змінить ситуації, не віднайде джерела фінансування для місцевих футбольних команд і не спонукає до побудови футбольних майданчиків, але він точно зробить дуже важливе – поверне до спорту сотні підлітків, допоможе їм визначитися з вибором дороги у житті та не загубитися у сучасному шаленому ритмі та комп’ютерних сітках. 

Тому ми ще раз дякуємо депутату міської ради Володимиру МЕЛЬНИЧЕНКУ та міській організації Партії регіонів за розуміння, правильне бачення си-туації та розвиток і відродження футболу, бо спорт формує здорове покоління та здорове майбутнє.

З повагою та вдячністю, батьки дітей і підлітків Кам’янця-Подільського Ігор ЗАЦЕРКОВНИЙ, Іван ПОХНО, Микола КУРИЛЕНКО та ін. (всього 11 підписів).