Четвер, 25 Квітня 2024 р.

У ТАРИФАХ – ПРО ЛІЧИЛЬНИКИ НІ СЛОВА

Михайло БОЛОВЦЕВ, пр.Грушевського,11/2: «Існує наказ Держжитлокомунгоспу України №2 від 4 січня 2005 року, який зареєстровано у Міністерстві юстиції України 24 січня 2005 року за №77/10357. Цим наказом внесено зміни та доповнення до Правил технічної експлуатації систем водопо-стачання та каналізації населених пунктів України. Чому «Міськтепловоденергія» не виконує пунктів 4 та 9 цього наказу, котрі стосуються перевірки лічильників? Чи контролює прокуратура виконання цього наказу?». 

Адміністрація КП «Міськтепловоденергія» відповіла, що постановою КМУ від 20 травня 2009 року №529 передбачається, що витрати, пов’язані з періодичною повіркою та ремонтом квартирних засобів обліку, повинні відшкодовуватися через оплату за утримання будинків, споруд і прибудинкових територій. При наступних розрахунках тарифів на послуги КП «Міськтепловоденергія» проводитиме розрахунок тарифів із надання послуг із повірки та обслуговування лічильників згідно з механізмом відшкодування підприємству вищевказаних витрат, погодженим органами місцевого самоврядування. 

До складу діючих тарифів не включені витрати, пов’язані з повіркою та обслуговуванням лічильників, тому вартість робіт із підготовки до повірки квартирних засобів обліку води (без вартості послуг державного повірника) вираховується згідно із затвердженими калькуляціями.