Четвер, 28 Березня 2024 р.

Шановні дорогі мені кам’янчани!

НестерукЯ звертаюся до Вас, перебуваючи в Хмельницькому CІЗО під арештом, обвинувачений у діях, яких не скоював, тому маю змогу з Вами спілкуватися лише через засоби масової інформації. Висловлюю щиру подяку Вам за віру в мене, мою чесність і порядність, за підтримку мене та моєї родини у вкрай важкий період мого життя. 

Як міський голова, відверто та чесно заявляю, що я ніколи не був хабарником, служив і надалі буду служити громаді нашого міста. Кам’янчани мене знають і вірять мені, я в цьому переконаний! Це дає мені силу та моральну підтримку, перебуваючи в СІЗО.

Я на собі переконався, якщо є замовлення, то людину порядну, чесну дуже легко зробити злочинцем.

Прокуратурою Хмельницької області винесено постанову про порушення кримінальної справи за заявами підприємців Євгена Олександровича ГЕСЕЛЄВА та Валентина В’яче-славовича КОСТИНСЬКОГО, при тому звинувативши мене у вимаганні коштів у сумі 

300 тис.грн. у даних підприємців, а також в отриманні хабаря в листопаді 2009 р. в розмірі 50 тис.грн. і  вимаганні мною чергового хабаря у вересні 2010 р. в сумі 60 тис.грн. Але це не що інше, як вигадка та повний абсурд. За фактами звинувачень інформую кам’янчан, що на підставі рішення сесії міської ради 

2005 р. земельна ділянка площею 1,5 га виділена підприємцю Віктору Івановичу МИРОНЮКУ за адресою вул.Жукова та пров.Чапаєва для будівництва СТО, автостоянки, автомийки. У жовтні 2009 р. підприємець ГЕСЕЛЄВ, який є зятем підприємця В.І.МИРОНЮКА (наскільки мені відомо) і діяв за його довіреністю, звернувся до міської ради з проханням змінити цільове призначення земельної ділянки та надати дозвіл на будівництво гаражів.

Земельна комісія, яка складається з депутатів міської ради, виїжджала на місце і внесла пропозицію на сесію міської ради про зміну цільового призначення земельної ділянки при умові, що підприємці Є.О.ГЕСЕЛЄВ і В.В.КОСТИНСЬКИЙ перерахують для вирішення загальноміських проблем і комунальним підриємствам міста 300 тис.грн. Підприємці погодились, а сесія міської ради прийняла позитивне рішення, про що свідчить аудіозапис ведення сесії, тобто міський голова одноосібно чи сам особисто рішень про виділення земельних ділянок, зміни їх цільового призначення або використання встановлення ставок орендної плати не може прийняти і не приймає.

Рішення сесії не було опротестовано прокуратурою міста, підприємці не звернулися до суду про те, що воно є незаконним.

Про подальші події, які відбулися 20 вересня 2010 р., всім у місті відомо. Я вважаю, що це політичне замовлення проти мене як міського голови, проти всього того, що зроблено мною і моєю командою за останні два роки в місті, і проти всієї громади міста. А основне – щоб не допустити мене до виборів, які відбудуться 31 жовтня цього року.

Центральні телеканали дуже скоро передали цю «важливу» подію і «заклеймили» мене як хабарника.

Ще раз заявляю, я ніколи хабарником не був і не буду. Моє чесне ім’я, моя репутація для мене дуже важливі. Я завжди був з кам’янчанами і надалі докладатиму всіх зусиль для розвитку нашого міста і служіння його громаді.

28 вересня 2010 р. відбулося засідання Хмельницького апеляційного суду, на яке мене навіть не запросили. Я хотів довести суду, що я не винен, але чиновники, котрі ведуть досудове слідство, мабуть, побоялися, що кам’янчани, які прибули під стіни суду, дадуть мені моральну підтримку та захистять мою честь і гідність. Суд продовжив термін мого перебування під вартою в СІЗО.

Я себе винним не рахую і прийняв рішення балотуватися на посаду міського голови, а Партія промисловців і підприємців на своїй конференції висунула мою кандидатуру на посаду міського голови.

Мною і моєю командою підготовлено конкретну програму розвитку нашого міста на наступні п’ять років.

Я надіюся на Вашу підтримку, шановні кам’янчани! Я вірю Вам і впевнений, що Ви вірите мені. 

З повагою, міський голова Анатолій НЕСТЕРУК.