П'ятница, 29 Березня 2024 р.

КРАЩЕ НЕЗРУЧНЕ ПРИМІЩЕННЯ, НІЖ НЕКОМФОРТНИЙ ПРОЇЗД

Відкритий лист міському голові

Шановний Михайле Євстафійовичу!

Звертаються до Вас батьки дітей, які відвідують багато років міську дитячу поліклініку. Протягом останнього часу в місцевій пресі, на радіо було зосереджено увагу на переході дитячої поліклініки на вулицю Івана Франка. Діти міста дійсно заслуговують на покращення умов у дитячій поліклініці. Це питання бурхливо обговорюється в сім’ях, колективах, на ринку.

Просимо Вас із розумінням поставитися до питання розміщення дитячої поліклініки. Усі ми родом з дитинства, наші діти будуть вдячні Вам за правильно прийняте рішення. Кожна дитина є центром уваги для своїх батьків, то, напевне, і сама поліклініка, яка працює для малечі, повинна бути в центрі.

Ми, дорослі, з розумінням поставимось до того, що перенесуть на вул.І.Франка поліклініку №1 для дорослих, а дитяча поліклініка розміститься в центрі міста. На проїзд у міському транспорті пенсіонери, інваліди мають пільги, а діти і батьки їх не мають. Наприклад, якщо у мами двоє дітей, наприклад  5 років і 9 місяців, постає питання про те, як добратися до лікаря. Візочком через усе місто на вул.І.Франка не доїдеш, а маршруткою з двома пересадками та дітьми на руках просто неможливо і дорого. Міська дитяча поліклініка – це центр допомоги батькам у питанні здоров’я дитини. На першому році життя дитини батьки відвідують поліклініку не менше 20 разів у рік (це щомісячні огляди, консультації спеціалістів, профщеплення, лабораторні обстеження), а якщо дитина захворіє? Велику допомогу поліклініка надає і підростаючому поколінню: обстежує юнаків, проводить щорічні профілактичні огляди школярів у присутності батьків.

Раціональне вирішення даного питання нехай буде одним із кроків виконання Вашої передвиборної програми. Нашу думку підтримує більшість населення міста.

З повагою, сім’ї, в яких виховуються діти: В.І.БАБЮК (2 дітей), С.С.НЕТЧЕНКО (3 дітей), Л.В.ГАНДЗЮК (1 дитина),  Н.Ф.РАДАШКО, О.К.ПЕЧЕНЮК (бабуся 6 внуків).  Усього 88 підписів.


Відкритий лист меру міста 

СІМАШКЕВИЧУ М.Є.

депутатам міської ради 

від жителів м.Кам’янець-Подільський

Шановні мер міста, депутати!

Ми вирішили звернутися до Вас із проханням не переводити дитячої поліклініки з вул.Лесі Українки на Руські фільварки. Матерям з хворими дітьми потрібно буде довше добиратися до поліклініки (наприклад, здавати аналізи зранку, а маршрутки переповнені, тим більше є багато контактів у маршрутках, а хворим дітям це не потрібно, потім їдь по аналізи, а потім – до лікаря) До того ж із деяких районів міста потрібно буде добиратися двома маршрутними таксі.

Тим більше, грудні діти їздять у колясках, а в маршрутку коляска не ввійде. А якщо потрібно зробити інгаляцію дитині (брохіальна астма, ларигіт, трахеїт і т.д.), то що потрібно возити цілий день хвору дитину, а не лікувати?

А що ж робити дітям-інвалідам, яких у місті нараховується близько 800? Також лікаря вдома, мабуть, доведеться чекати довше, а це може загрожувати життю дитини, тим більше, що міська влада не забезпечує лікарів транспортом.

Хворим дітям потрібні різні обстеження, а в центрі міста зробити їх простіше. Депутати у своїх передвиборних програмах завіряли народ, що зроблять усе можливе для покращення здоров’я, медичного обслуговування, життя людини. Мабуть, потрібно виконувати програму.

Л.Є.ЛОПУШНИК, О.Ю.ІЛЬЄВА, С.В.ВИСОЧАНСЬКА (всього 14 підписів).