Субота, 20 Квітня 2024 р.

ЖИТЕЛІ ВИМАГАЮТЬ САТИСФАКЦІЇ. ВІД «СТБ»

«Редакції газети «ПОДОЛЯНИН»

голові Національної ради 

з питань телебачення 

та радіомовлення України 

МАНЖОСОВУ В.А.

Копія:

голові правління ЗАТ «ММЦ СТБ» 

БОРОДЯНСЬКОМУ В.

Кам’янець-Подільському міському голові 

СІМАШКЕВИЧУ М.Є.

депутату по мажоритарному округу 

с-ще Першотравневе 

СІМАКОВСЬКОМУ С.П.

ЗВЕРНЕННЯ

Шановний Володимире Анатолійовичу!

Звертаються до Вас жителі м.Кам’янець-Поділь ський, вул.Молодіжна, 3а.

20-21 березня на каналі «СТБ» у телевізійній передачі «Битва екстрасенсів» були показані матеріали, в яких порушені права та інтереси мешканців будинку.

Зйомки в будинку і на прибудинковій території проводилися без погодження із власником будинку – ОСББ «Моноліт-55», не було представлено ліцензії на вид діяльності.

Під час трансляції епередачі без згоди власників будинку були показані матеріали, які не відповідають дійсності. Без погодження відображена юридична адреса будинку, а також недостовірні факти про смерть мешканців будинку. А саме, диктором було озвучено (пряма мова): «Чому в цьому будинку хворіють і помирають люди», «в Галининому під’їзді за останній період померло шість сусідів». Одним з так званих «ясновидців» зроблено висновок: «будинок знаходиться в астральному коридорі» та що під будинком «одні кладбіща».

Враховуючи те, що наше місто невелике і передачу завдяки провокаційній рекламі дивилися громадяни міста, у суспільстві утворився великий резонанс.

До нашого будинку змінилося ставлення, зі зразкового будинку співвласників у місті ми перетворилися на мешканців «будинку з привидами». До нас ставлять одні і ті ж запитання: «Чи дійсно у Вас відбуваються аномальні явища?», «Чому на будинок наклали хрест із кладовища?», «Чому показали дешевий трюк із дозиметром?», «У Вас дійсно хворіють і помирають люди?», «Що дійсно під Вашим будинком Бабин яр?».

Усі ці запитання негативно впливають на моральний і психологічний стан жителів будинку. Деякі власники планували продаж або обмін квартир, тепер на їхніх планах на майбутнє завдяки рекламі «СТБ» поставлено «хрест».

Ми вважаємо, що сценаристи і керівництво шоу «Битва екстрасенсів» порушили статтю 6 п.2 Закону України «Про телебачення та радіомовлення» – поширення інформації, порушення законних прав та інтересів фізичних і юридичних осіб, посягання на честь і гідність особи.

Враховуючи вищевикладене, просимо Вас посприяти тому, щоб керівництво каналу «СТБ» у термін до З0 квітня 2011 р. публічно в одній зі своїх передач і на місцевому телебаченні зробили спростування тих фактів, яких насправді не було або які не мають підтвердження. А також висловити публічні вибачення перед жителями нашого будинку, довести до відома телеглядачів, що «аномальні явища» та «астральні коридори» відслідковувались в окремо взятій квартирі, а не в цілому будинку.

У випадку невиконання нашого звернення ми будемо змушені звернутися до правоохоронних органів і прокуратури про перевірку діяльності каналу «СТБ», так званих «екстрасенсів» – громадян іншої країни, та до суду про відшкодування моральних збитків.

І.ГРИГОРЕНКО, Е.МАЗУР, Ю.КВІЦІНСЬКА та ін.». (Усього 60 підписів).