Вівторок, 23 Квітня 2024 р.

«ХОЧЕШ УЗЯТИ МОЄ МІСЦЕ – ВІЗЬМИ МОЄ КАЛІЦТВО!»

Нещодавно до редакції надійшов лист від інваліда з дитинства II групи Антоніни ПОЛОВІНКІНОЇ. Ситуація, з якою зіткнулася дописувачка, у нашому місті, на жаль, непоодинока. Сподіваємося, що міська влада знайде шляхи для її вирішення.

«Шановні добродії, звертаюся до Вас у відчаї. Я – інвалід з дитинства II групи (опорно-руховий апарат), тому мені досить важко пересуватися, але маю автомобіль, який мене інколи виручає. Та проблема в тому, що не маю де припаркувати свого залізного коня: місця, виділені інвалідам на платних стоянках, постійно зайняті, бо паркуються на них звичайні здорові люди. У мене вже декілька разів із паркувальниками і працівниками ДАІ були конфлікти. Місця для інвалідів дуже важко знайти, адже відповідних позначок на асфальті, коли автомобіль стоїть на цьому визначеному місці, не видно.

Отже, місця для свого авто я не знайшла і припаркувала його там, де щойно виїхало круте авто. Неподалік стояв працівник ДАІ, і тільки я припаркувалася, як мене відразу оштрафували. Я даішника питаю, чому не ошрафували мого попередника, а він мені каже, що там ніхто не стояв. 

Минулої неділі, З вересня, близько 12.00, на пр.Грушевського, неподалік зупинки «Автобазар», я намагалася припаркуватися на відведене місце, та паркувальниця, жінка малесенького зросту, напевне теж інвалід, намагалася мені перешкодити і вибігла перед моєю машиною на проїжджу частину, не даючи змоги припаркуватися. Вона відправила мене паркуватися до «Плейбоя», мотивуючи це тим, що лише там є місця для інва­лідів. Я ще раз об’їхала квартал, але потрібних місць так і не знайшла.

Тому дуже Вас прошу від імені таких, як я, позначки з місцями для інвалідів влаштувати так, аби їх було видно не лише на асфальті, а й встановити вертикальні знаки із забороною паркування всім, окрім інвалідів. До речі, у Польщі на місцях для інвалідів є напис: «Хочеш узяти моє місце – візьми моє каліцтво!». І Ви знаєте, діє!».