П'ятница, 26 Квітня 2024 р.

ПОТЕРПІТИ ЗАЛИШИЛОСЯ НЕДОВГО. 100 РОКІВ

На адресу редакції надійшов лист такого змісту: 

«Шановна редакціє! Звертаємося до Вашої газети з надією на зміни у такій ситуації. 

…Біля історико-архітектурних пам’яток нашого міста (Вітряної брами, Надбрамної башти комплексу Польської брами) – такі пастки на дорозі, з яких без сторонньої допомоги не вибратися. Навіть пішки туди не пройти, не говорячи вже про автомобільні екскурсії. Від таких подорожей у людей залишаються не лише розчарування і втрачений час, але й зіпсовані машини.

А для нас, жителів цього району, це питання життя і смерті. Стан доріг перешкоджає руху швидкої допомоги, комунальним службам. Таксі, почувши адресу, відмовляється їхати на виклик. 

Сподіваємося, що міська влада зробить необхідні висновки.

Жителі Старопоштового узвозу та вулиці Руська, 5: КОРНІЙЧУК, ТОМАШЕВСЬКИЙ».

По коментар ми звернулися до начальника відділу благоустрою департаменту ЖПДІ міськради Юрія БЕЗНОСЮКА:

– На жаль, майже на кожній ділянці нашого міста є пошкоджене покриття доріг. Це пов’язано з недостатнім фінансуванням як з міського, так і з Державного бюджетів. Щодо доріг на території туристичного маршруту, то я б не сказав, що їхній ремонт – першочергове завдання, тому що там не такий інтенсивний рух, як у центрі міста. Але, зважаючи на те, що це туристична зона, ми все-таки намагаємося проводити ремонт хоча б найгірших відрізків дороги. Так, цього року за кошти з Держбюджету КП «Комунбуд» відремонтувало частини вулиць Татарська і Довга. У нас заплановано ремонт дороги на Старопоштовому узвозі, біля Вітряної брами. Там насправді дорога в жахливому стані. Коли надійдуть кошти з Держбюджету, ремонт розпочнеться.  

Щодо решти відрізків доріг, про які згадують Ваші дописувачі, там ремонт робитимуть дещо пізніше, тому що першочерговим залишається ремонт центральної частини міста. Наприклад, вулицю Тіміря­зєва цього року взагалі не ремонтували, а дорога там не витримує жодної критики.

За словами Юрія Володимировича, у місті немає жодної вулиці, яка б не потребувала ремонту. Зношеність доріг становить близько 80%. Протягом цього року відремонтовано всього 11621 кв.м доріг, що складає лише 1% від загальної площі доріг з твердим покриттям. Зроблено капітальний ремонт ділянок доріг на просп.Грушевського, вулицях Першотравнева, Войкова, Північна, Черняховського і Татарська.

За рахунок субвенцій Держбюджету в сумі 900 тис.грн. незабаром буде завершено першу чергу капітального ремонту вул.Чехова на ділянці від Хмельницького шосе до просп.Грушевського. Планується ремонт 4600 кв.м дорожнього покриття.

– Незважаючи на, здавалося б, немалі фінансові вливання, вони все-таки – як крапля в морі. З такими темпами ми відремонтуємо міські дороги не раніше ніж за 100 років, – підсумував начальник відділу.