Четвер, 25 Квітня 2024 р.

ЧЕРЕЗ МІСТ – БЕЗ ПРОБЛЕМ

Із болючим питанням до редакції «ПОДОЛЯНИНА» звернувся мешканець с.Зіньківці, який має групу інвалідності. Чоловік стверджує, що в певні години, коли інтенсивний рух через Замковий міст заборонений, чергові контролери пропускного пункту не дозволяють проїжджати водіям-інвалідам. 

ЧЕРЕЗ МІСТ - БЕЗ ПРОБЛЕМ– Вони пояснюють це тим, що не мають дозволу на пропуск інвалідів, – каже обурений чоловік, який не бажав називати свого імені. – Контролери мають документи, що дозволяють проїжджати через міст тільки певним службам, посадовцям, автобусам і автомобілям «Ксенії». Мені ж потрібно часто їздити до лікарні, тому доводиться об’їжджати велике коло. 

Натомість черговий пропускного пункту біля Замкового мосту запевнив у протилежному, мовляв, без питань пропускають автомобілі зі знаком, який вказує, що за кермом – інвалід. Контролер навіть обурився – каже, що жодного випадку не було, аби інваліду не відкрили дороги на міст. 

Ми поцікавилися в інспектора ДАІ, чи повинен взагалі лякати інвалідів дорожній знак, який стоїть перед в’їздом на міст?

– Знак 3.1 «Рух заборонено» не поширюється на водіїв-інвалідів, що керують автомобілем чи мотоколяскою, на яких є розпізнавальний знак «Інвалід», – зауважив інспектор Кам’янець-Поділь­ського МВ ДАІ Олександр ЩЕГЕЛЬСЬКИЙ. – Такий же заборонний дорожній знак стоїть біля Замкового мосту. Отже, людям з обмеженими фізичними можливостями проїзд там дозволений. 

Про це ж розповідає і директор державного музею-заповідника Віктор ТРАВІНСЬКИЙ, який контролює технічне виконання рішення міськвиконкому щодо заборони руху через Замковий міст. 

– Контролери, згідно з правилами дорожнього руху, зобов’язані пропускати інвалідів. Звичайно, за відсутності відповідного знаку на авто черговий може вимагати показати посвідчення, – повідомив Віктор Степанович. 

Сподіваємося, що контролери совісно виконуватимуть свою роботу, а люди з обмеженими можливостями «озброяться» відповідним впізнавальним знаком на авто чи документом, аби їх пропускали без проблем.