П'ятница, 26 Квітня 2024 р.

МОЛОДЬ СЛІДКУЄ ЗА ДІЯМИ ВЛАДИ

Кам’янчани продовжують надсилати до редакції «ПОДОЛЯНИНА» відгуки на серію публікацій міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА під рубрикою «Звітуємо перед громадою».

«Шановний Михайле Євстафійовичу!

Щотижня перечитую на сторінках газети «Подолянин» Ваші розповіді про виконання передвиборчої програми і роблю певні висновки. Є позитивні моменти, є і негативні, хоча, безумовно, звіти перед громадою міста потрібні. Не кожен з пересічних кам’янчан знає, чим займається влада і над чим працюватиме далі.

Хочу поділитися своїми враженнями від життя в місті як людина молодого покоління. Я від народження проживаю в Кам’янці, тому не можу не відзначити, що за час Вашого перебування на посаді міського голови значно покращилось дозвілля молоді. П’ять років тому в місті проводилось лише декілька фестивалів, зокрема «Козацькі забави» і «Terra Heroica», а сьогодні за їх кількістю наше місто можна назвати фестивальною столицею. Гарне дозвілля, приємні враження, нові друзі – ось, що ми отримуємо, і це надзвичайно добре. Крім того, багато творчої молоді бере участь у цих заходах, тобто мають можливість себе реалізувати.

Серед гарних справ ще б відзначила відкриття «Лебединого озера». Якщо раніше мо¬лодь могла збиратися лише «На фонтані», то тепер таких місць стало значно більше, в тому числі в реконструйованому міському парку.

Проте хочу звернути увагу і на окремі недоліки, які, на мою думку, Вам варто було б усунути. Багато проблем, на які Ви звертаєте увагу, стосуються людей старшого покоління. Цілком зрозуміло, що потрібні і пільгові перевезення комунальним транспортом, і допомога ветеранам, та хочеться, щоб все-таки не забували і про молодь, яка є майбутнім міста та держави.

По-перше, вважаю, що в місті необхідно побудувати Палац спорту, де були б великі зали для занять різними видами спорту. Сьогодні в місті чимало танцювальних гуртків, колективів, ансамблів, та чи не всі вони займаються в орендованих спортзалах шкіл, де немає просторих приміщень. Чому не побудувати палац, де могли б займатись усі колективи?

Другим аспектом, на який би хотіла звернути увагу, – працевлаштування молодих осіб. Безперечно, це проблема загальнодержавного характеру, і глобально вплинути на неї Ви не можете, однак хоча б якось регулювати його на місцевому рівні потрібно. На жаль, сьогодні молодь після закінчення вищих навчальних закладів не в змозі працевлаштуватись.

Також хочу звернути увагу, що в Кам’янці-Подільському є велика кількість людей, які займаються паралімпійським спортом і мають неабиякі досягнення. Вважаю, що вони заслуговують на те, аби забезпечити їм за рахунок фінансування міського бюджету безкоштовні тренування та поїздки на змагання.

Ще одне питання, яке мене турбує, – це наш транспорт. Річ у тому, що вранці студентам дуже важко доїхати до навчальних закладів, оскільки кількість пасажирів о 8-й годині є найбільшою за весь день. Особливо важко вранці сісти на маршрут №1 біля ринку, щоб доїхати до Старого міста, доводиться чекати по 30-40 хвилин. Не кращою є ситуація і з маршрутом №5. Думаю, варто створити маршрут, який був би комфортним для студентів, можливо, щось на кшталт шкільного автобуса.

Михайле Євстафійовичу, думаю, Ви не залишитесь байдужим до моїх пропозицій і звернете увагу на ті проблеми, що турбують сьогодні молодь нашого міста.

З повагою, Галина МЕЛЬНИК,

студентка К-ПНУ ім.І.Огієнка».