Середа, 24 Квітня 2024 р.

ПІДЗАМЧЕ ПІДЗАЧЕКАЄ

ПІДЗАМЧЕ ПІДЗАЧЕКАЄНагадати місцевій владі про своє існування й наболілі проблеми через газету «ПОДОЛЯНИН» вирішили жителі мікрорайону Підзамче. Однією з дошкульних болячок є вулиця Папаніна, якою ні пройти, ні проїхати.

«Вона тягнеться від старої санстанції до колишньої райлікарні, де тепер розміщена амбулаторія сімейної медицини і Божий храм. Але скажіть, будь ласка, як туди дістатися, особливо людям похилого віку? Адже дорога ця – суцільні ями з водою, а при морозі – справжнісінька льодова арена, – йдеться в листі до нашої редакції, під яким підписалися 26 мешканців Підзамча. – Перед кожними виборами нам обіцяють виправити ситуацію, привезуть декілька машин мучки – і весь ремонт. Нещодавно почули список вулиць, які планують відремонтувати 2013 року, але з нашого району туди не увійшла жодна».

Люди самостійно облаштували примітивний тротуар зі шматочків цегли, каміння й черепиці, який довгий час слугував їм переправою до більш цивілізованих доріг. Але й цей хідник у них відібрали.

«Тротуар ми зробили багато років тому, обсадили його деревами. Але прийшли нові господарі, які купили тут будинки, і, аргументуючи тим, що цієї доріжки немає в плані, зрізали дерева, знищили тротуар, загородили прохід дротом, гіллям, залили бруківки і бетонні майданчики від парканів аж до дороги. Ми неодноразово зверталися до міської ради, були комісії, але ніхто нічого не змінив. То як же нам тепер ходити?»

З цим запитанням ми звернулися до заступника міського голови з комунальних питань Сергія БАБІЯ.

– Проблема ця нам відома, але щоб відремонтувати одну вулицю Папаніна, потрібно відмовитися від ямкового і поточного ремонтів ледь не по всьому місту: зупинити роботи на Чехова, на Північній і взятися за Підзамче, де одна лише ця вулиця обійдеться нам у 4 мільйони гривень, – заявив Сергій Віталійович. – Та це не означає, що ми нічого не робитимемо. Цього року плануємо виготовити сам проект, а тоді вже можна буде подумати й про ремонт.

Ганна СМІРНОВА.