П'ятница, 29 Березня 2024 р.

НОТАТКИ ПРО БЛАГОУСТРІЙ. І НЕ ТІЛЬКИ

Кам’янчани продовжують надсилати до редакції «ПОДОЛЯНИНА» відгуки на серію публікацій міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА під рубрикою «Звітуємо перед громадою».

Сьогодні ми публікуємо лист однієї з жительок мікрорайону Черемушки.

«Шановний Михайле Євстафійовичу!

Скажу чесно: за два роки вже забула, що Ви пообіцяли у своїй передвиборчій програмі. Однак, завдяки Вашому аналізу власної роботи, мала змогу знову ознайомитися з тим, про що говорили перед зайняттям посади мера.

Перечитуючи написане Вами на шпальтах газети, роблю свій аналіз, чого місто досягло за минулі два роки, а що варто було б зробити, аби кам’янчани почували себе комфортніше.

Я як мати особливо хочу відзначити, що в місті рішенням сесії міської ради заборонили продаж алкоголю в закладах торгівлі з двадцять третьої до восьмої години. Це досить важливий крок, адже в час, коли молодь активно вживає спиртні напої, варто приймати радикальні рішення. Звісно, таке обмеження не викорінить вживання алкоголю серед кам’янчан, однак можна все-таки бути певним, що твоя дитина не стане жертвою нетверезої особи, яка пристане на вулиці, чи, не дай Боже, випивши чарку-другу, сама не почне шукати собі пригод.

Також хочу відзначити такий позитивний момент – у місті вже відкрили чимало амбулаторій сімейної медицини. Навіть незважаючи на те, що я проживаю на Черемушках і, здавалося б, до центральної поліклініки не так далеко, однак нова амбулаторія в нашому районі – неабияка зручність. По-перше, не потрібно вистоювати в чергах, по-друге, тут досить затишна обстановка, і врешті-решт, таким обслуговуванням задоволені мешканці старшого віку.

Однак я хочу, аби Ви як очільник міста спробували вирішити деякі проблеми. Звісно, це питання вже неодноразово розглядалось, і я розумію, що в міському бюджеті на таке не вистачає коштів, проте зверніть увагу на безпритульних собак. Якщо немає можливості побудувати притулок у Кам’янці, то, можливо, варто було б домовитись з містом, де він є, і хоча б декількох тварин у рік віддавати туди, заплативши певну суму. Тоді за кілька років їх стало б значно менше. Хочу зауважити, що я проти відстрілювання тварин, бо це антигуманно і не відповідає людській моралі.

Також вважаю за потрібне звернути увагу на те, що на вул.Привокзальній, нижче від залізничного вокзалу, варто було б розчистити зарості, які мають не дуже естетичний вигляд. Та й сам залізничний вокзал потребує оновлення і капітального ремонту, аби бути привабливішим для гостей міста та самих кам’янчан.

Cподіваюся, що Ви візьмете до уваги мої зауваження при розробці свого подальшого плану дій, спрямованих на покращення благоустрою Кам’янця-Подільського.

З повагою, Інна ОЗІМОВСЬКА, кам’янчанка».