П'ятница, 29 Березня 2024 р.

НА ЗАХИСТ АЛЬМА-МАТЕР

Обурили скандальні листівки, розповсюджені містом тиждень тому, не лише ректора і співробітників університету, а й випускників цього вишу та місцевих освітян. Нагадаємо, що минулого четверга поблизу Центрального ринку та на  вул.Огієнка були розклеєні повідомлення із закликами обминати національний університет десятими дорогами, оскільки в ньому процвітають хабарництво і несправедливість. Додавався й цілий список викладачів декількох факультетів і прейскурант цін за здачу в них іспиту чи заліку. 

Та вже через декілька днів після цього до редакції «ПОДОЛЯНИНА» почали надходити звернення зі спростуваннями цієї інформації.

«Нас як людей, котрі нещодавно навчалися у вищевказаному виші, обурила зазначена інформація. Адже за період навчання ніколи не стикалися з вимаганням хабара з боку викладачів, жодного разу у своєму житті не платили їм грошей, – пишуть випускники університету. – Абсолютно необгрунтованими є і слова про те, що роботодавці не бажають брати на роботу випускників нашої альма-матер. Оскільки сила-силенна студентів стали чудовими педагогами, підприємцями, науковцями, професійно працюють у різних сферах життєдіяльності, обіймають високі посади не лише в нашій області, але й далеко за її межами, на державному рівні».

Під листом підписалися вже знані у місті люди – редактор порталу актуальних новин «ВЖЕ інфо» Вероніка Власюк; громадські діячі: Анастасія Борейко, Валентин Драгомерецький, Роман Жевняк; режисер Андрій Заєць; засновник центру політологів «Ювента» Євген Касап; державний адміністратор відділу «Центр адміністративних послуг» Денис Кацап; капітан команди КВН «Кам’янецький формат» Володимир Черняк.

У ще одному листі на захист університету стала освітянська громадськість, зокрема міське управління освіти та науки на чолі зі Світланою Старченко та директори всіх шкіл. У своєму зверненні вони резюмували: «Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка як флагман педагогічної освіти регіону вартий поваги і не заслуговує такого ставлення до себе». Одностайні у такій думці більше трьох десятків освітян (усього 31 підпис).

Ганна СМІРНОВА.