П'ятница, 26 Квітня 2024 р.

ЯК ДОСТУКАТИСЯ ДО МЕРА?

Наскільки доступними для простих кам’янчан є міська влада та міський голова? На таке запитання, котре неодноразово Під час «гарячої лінії»ставили наші читачі, сьогодні дає відповідь прес-служба міськради. За її інформацією, керівництво міста можна побачити наживо, поговорити з ним по телефону, поспілкуватися через Skype або «виловити» в Інтернеті.

– Якщо будь-хто з кам’янчан хоче, аби його почув міський голова, то проблем з цим немає, – каже прес-секретар міського голови Яна МЕЛЬНИЧУК. – Ще 2010 року, під час виборів, в Інтернеті з’явився особистий сайт Михайла СІМАШКЕВИЧА, де всі охочі могли поставити свої запитання. І одразу після виборів у міській раді розпочалась реалізація принципу відкритості влади. За цей час виконавчим органам міської ради вдалось вибудувати широку мережу каналів спілкування з мешканцями міста.

За словами Яни Сергіївни, найпростішим шляхом отримання відповіді на запитання є використання офіційного сайту міськради (Kam-pod.gov.ua). Там, у розділі «Запитання до міської влади», можна отримати офіційні пояснення від посадових осіб виконкому міськради, які за дорученням міського голови розглядатимуть порушене питання відповідно до своїх повноважень.

Також чиновниця порадила не ігнорувати можливості використати передачу «Міська кухня», що транслюється на проводовому радіо. Кам’янчани роками звертаються туди за телефоном 3-08-85, висловлюють зауваження та пропозиції щодо роботи комунальних служб міста, закладів освіти і охорони здоров’я, а також роботи громадського та маршрутного транспорту. З ними завжди оперативно знайомиться міський голова.

Покликана допомагати при проблемах комунального характеру і оперативна служба ви-конкому (тел.: 15-05, 3-27-00,

067-381-01-41). Чергові, які цілодобово на варті, доповідають вранці очільнику міста про почуті проблеми – від дірявої труби до кішки, що не може злізти з дерева.

– Також на дзвінки кам’янчан мер чекає під час «Гарячої лінії» за телефоном 5-19-42. Дата і час проведення «Гарячої лінії» оголошується в засобах масової інформації, – продовжує речниця. – А ще отримати відповідь від мера можна і на його особистій сторінці в соціальній мережі «Facebook». Окрім того, кожної третьої середи міський голова приймає громадян.

Проводять прийоми і його заступники. Всі звернення, які надходять до керівництва міста через різні канали, фіксуються в єдиній системі. Для кожного з них, відповідно до суті поставленого запитання, встановлені порядок і терміни опрацювання, а також чітка відповідальність за порушення.

Ось такі шляхи до влади порадили кам’янчанам торувати представники прес-служби, ми ж можемо запропонувати читачам «ПОДОЛЯНИНА» на випадок, коли вищеописаний механізм не спрацює, зателефонувати нам.

За матеріалами прес-служби міськради

підготувала Ольга МІРКОТАН.