Четвер, 28 Березня 2024 р.

ДІСТАЛА ЯМА, НАБРИДЛА КАНАВА

Більше як два роки кам’янчанин Іван ГОРЯЧОК, який мешкає на Нігинському шосе, домагається впорядкування наслідків проведення водопровідної лінії біля його приватного будинку. Вирита й залишена довга канава з глибокою ямою простяглася вздовж паркану і по суті застрягла поперек горла господарям. Тому чоловік, наковтавшись чергових відповідей-обіцянок, прийшов до редакції.

– Ще 2011 року «Міськтепловоденергія» тягнула лінію від селища Першотравневого до мікрорайону Жовтневого, – каже Іван Федорович. – Крім канави, вирили й глибоку яму. Всю землю скидали на тротуарі біля мого паркану. Для проходу залишилася вузенька стежка, де навіть дві людини не розминуться. А коли йде дощ, землю змиває на стежку, люди змушені проходити по фундаменту мого паркану. Більше того, жителі сусідніх вулиць скидають сміття в незасипану яму, розвели страшенний сморід і багато мух. Я неодноразово звертався до «Міськтепловоденергії» та міськвиконкому. Канаву засипали, а от яма так і залишилася. Працівники підприємства пообіцяли, що до 15 вересня проблему ліквідують, проте досі цього так і не зробили.

Втім у «Міськтепловоденергії» нам повідомили, що це питання в них саме на стадії вирішення. Річ у тому, що прокладанням цієї водопровідної мережі займалася підрядна організація «Криворіжгазбуд», яка виграла тендер. Свою роботу вона виконала на 90%. Решта – це і є невпорядкована яма. Проте її не засипатимуть, а облаштують там водопровідний колодязь. Підрядники не вкладаються в терміни, тому пообіцяли справитися до 1 листопада, інакше до них будуть застосовані штрафні санкції.