Вівторок, 23 Квітня 2024 р.

ЗАРУЧНИКИ ХОЛОДУ

Вже тиждень хапають дрижаків мешканці 3-поверхового будинку на вул.Зарванська, 4, які виклали свої поневіряння в листі:

«29 листопада в будинку на вул.Зарванська, 4, через відкритий доступ до загальних кранів, невідомо хто перекрив газ, внаслідок чого погасли опалювальні котли. Газовики не зуміли відновити подачі, бо в квартирі №2 – витік газу, а господар там не проживає. Обурені жителі відшукали сусіда, однак на їхнє прохання відчинити квартиру, щоб усунути проблему, чоловік вилаявся, а згодом взагалі перестав реагувати. Коли до нього навідувалися правоохоронці, колишня дружина, в якої він мешкає, за відкриття квартири затребувала у жителів по 500 грн. Над будинком виникла загроза здоров’ю та життю людей.

Відповідно до ст.30 Конституції України, «…у невідкладних випадках, пов’язаних із врятуванням життя людей і майна, можливий встановлений законом порядок проникнення до житла…». Служба ДСНС зголосилася відчинити помешкання, але якщо буде дозвіл міліції. Обурені мешканці написали заяви до правоохоронних органів, прокуратури та СБУ. Однак і досі ніхто не реагує, а люди, серед яких діти та інваліди, продовжують страждати. Через холод і стрес швидка доправила мене до лікарні.

Такі випадки непоодинокі. Однак вирішити їх досить складно через те, що немає відповідної служби чи комісії, в компетенції якої було б вирішення таких ситуацій, особливо взимку.

Мешканець будинку  Леонід ГУСЛЯКОВ».