П'ятница, 26 Квітня 2024 р.

ОБІЦЯНОГО ТРИ РОКИ ЧЕКАЮТЬ…

Майже три роки вісімдесят працівників збанкрутілого ТОВ «Приладобудівний завод» не можуть отримати зароблених на підприємстві коштів. Втомлені численними розмовами з чиновниками та їхніми обіцянками допомогти, вони вирішили звернутися до редакції «ПОДОЛЯНИНА».

«Нам сказали чекати й пообіцяли, що вже невдовзі усі борги людей повернуть. Але за цей час ми так нічого і не добилися. Власник заводу вирізав з нього весь метал і виїхав до Канади, а люди залишись без зарплати, а це 400 000 гривень. По допомогу ми вже зверталися до міського голови, народного депутата Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА, прокуратури та навіть Верховної Ради, але нас ніхто не чує. Тому бодай через газету хочемо запитати в Михайла СІМАШКЕВИЧА, коли працівники заводу, а це 80 чоловік, одержать свою зарплату», – пише в листі голова трудового колективу ТОВ «Приладобудівний завод» Іван ЧЕБАНЮК.

Листа мерові ми передали. Й отримали такий коментар:

– Прикро, що голова колективу вирішив звернутися до мене не особисто, а через шпальти газети, – зазначає Михайло Євстафійович, – адже зустрічі, які ми вже неодноразово з ним проводили, дали конкретні результати. Якщо враховувати, що борг із заробітної плати на ТОВ «Приладобудівний завод», за станом на 1 червня 2012 року, складав 472 тис.грн., то вже на 1 січня 2014 року, після численних перемовин із власником підприємства Сергієм КОРНІЄНКОМ, ініційованих мною звернень до міської прокуратури і позовів до суду, заборгованість зменшилася до 98 тис.грн. І це всупереч тому, що Господарський кодекс України забороняє органам державної влади та місцевого самоврядування втручатися у відносини суб’єктів господарювання.

Незважаючи ні на що, я прагнув вирішити цю проблему. За моїм дорученням, керівника ТОВ «Приладобудівний завод» неодноразово запрошували на засідання міської та обласної робочих груп з питань відновлення платоспроможності суб’єктів господарювання та з питань погашення заборгованості із заробітної плати, де розглядались строки її виплати.

Впевнений, Івану Чебанюку відомо, що залучити на «Приладобудівний завод» інвесторів також вдалося саме за моєї безпосередньої участі, та не зрозуміло, звідки знову з’явилася цифра 400 000 гривень, адже факти вказують на зовсім іншу суму боргу, що наразі залишилася у підприємства.

Підготувала Яна ІЛЬЧИШЕНА.