П'ятница, 29 Березня 2024 р.

ЯК МОГЛО ВИРОСТИ ПОКОЛІННЯ БУЗУВІРІВ?ПОКОЛІННЯ БУЗУВІРІВ?

На адресу редакції надійшов лист від кам’янчанина Владислава ДОМБРОВСЬКОГО.

«Дивлячись на ті зміни, що відбуваються у нашій країні, мимоволі виникає запитання – що я зробив не так? Як в Україні могло вирости покоління бузувірів?

Хочу, аби кам’янчани дізналися про дії нашої контрактної роти Внутрішніх військ, що базується в місті, кого вони захищали, кому присягу давали?

Там служать не солдати строкової служби, а дорослі, бувалі прапорщики та офіцери.

Військовослужбовці Внутрішніх військ з перших днів протистояння перебували в Києві. І не є дивним упереджене ставлення кам’янчан до них і членів їхніх сімей. Принаймні, я би не дозволив сину товаришувати з такими людьми.

Чому ніхто з них не відмовився їхати захищати режим Януковича? Вічна справа служіння Батьківщині не під¬владна віянням політики і в усі часи потребувала граничної чіткості та ясності. Тому Внутрішні війська не можуть схилятися на будь-яку зі сторін протистояння, інакше за таких умов вони не будуть потрібні жодній владі та жодному народу. Чи потрібні Кам’ян¬цю такі «захисники»? Чиї інтереси вони будуть захищати? Які будуть шапки одягати і якій владі служити?

Пригадую сина сусіда, котрий навчається у Києві. Батькам по телефону він розповідав, що ходив на навчання, а насправді носив на Майдан продукти харчування, допомагав лікарям, здавав кров для поранених. Без зайвої реклами, без пафосу. Найлегше штрафувати людину, яка справить природні потреби у невідведеному місці, чи затримати чоловіка напідпитку…».

По коментар ми звернулися до нещодавно призначеного командира спецроти в/ч 3053 Сергія ЛАБАНСЬКОГО. Він пояснив, що наші спецпризначенці в грудні 2013-го поїхали до столиці відповідно до наказу колишнього міністра МВС.

– До Києва було відряджено 17 бійців Внутрішніх військ. Вони не брали участі в жодній сутичці, а були в резерві, охороняли адмінбудівлі. 23 січня до нашої роти завітали кам’янчани із листом, у якому закликали «не відправляти підлеглих на київський Майдан, не виконувати злочинних наказів чинної влади, а перейти на бік народу, на вірність якому присягали». Власне, це ми й зробили. Наші бійці ще в січні повернулися додому, – за¬значив Сергій Михайлович.

Нагадаємо, що раніше на наше усне звернення прокоментувати ситуацію вони не відповідали.

Підготувала 

Галина МИХАЛЬСЬКА.