Четвер, 18 Квітня 2024 р.

ОДНІ ВІДСУДЖУЮТЬ, ІНШІ ЗАСУДЖУЮТЬ

Щойно одна з кам’янецьких пам’яток архітектури почала звикати до неконтрольованого торування її «тіла» автомобілями, у тому числі й великогабаритними, як довкола знову запахло страйками.

А все тому, що ухвала Вінницького апеляційного адміністративного суду про скасування платного проїзду Замковим мостом викликала неоднозначне ставлення мешканців. Виявляється, поки одні вільний проїзд відсуджують, інші таку перспективу засуджують. Саме від останніх і надійшов лист на адресу редакції «ПОДОЛЯНИНА». В ньому свої підписи поставили декілька десятків людей, котрі впевнені в тому, що шлагбауми були найкращим варіантом вирішення давньої проблеми.

«Проїзд Замковим вже був і перекритий бетонними блоками до Підзамча, і обмежений висувними стовпчиками, втім користі від того жодної не було. Навпаки. Ми добре пам’ятаємо, як людей грабували, кидали з мосту, коли проїзд був закритий, – пишуть мешканці. – Не забули і про пульти від стовпчиків, за допомогою яких усі охочі проїжджали, коли заманеться, а було й таке, що зловмисники піднімали механізм під час руху транспорту. Коли ж проїзд був платним, на мосту панував порядок. Мешканці Підзамча мали змогу платити дешевше – по 1 грн., а всі, хто не бажав давати грошей за проїзд, їхали кругом. І мосту легше дихалося.

Тепер же архітектурною пам’яткою ринули всі, кому не ліньки. Що з нею буде? Як влада планує тепер вирішувати це питання? Ми категорично проти, щоб міст знову перекривали блоками, як колись. І чому ми вертаємось до гіршого, руйнуємо те, що маємо? Нашої думки чомусь ніхто не питає. Ми будемо страйкувати, звертатися до телепрограми «Надзвичайні новини», у вищі органи.

Жителі Підзамча

(всього 45 підписів)».

Підготувала Тетяна ДИКА.