П'ятница, 29 Березня 2024 р.

НАВІЩО КВИТКИ, ЯКЩО Є КЛУНКИ

Нещодавно до редакції газети «ПОДОЛЯНИН» надійшов лист від місцевої жительки Маєвської, яку обурює ситуація, що вже традиційно складається на платформах нашої автостанції та в салонах приміських автобусів. Жінка переконана, що тільки коли кожен дбатиме про порядок і дисципліну у своїй державі, тоді пануватиме справедливий закон для кожного. А тому й не потрібно шукати крайніх чи винних, починати треба із себе.

«Якось взяла в касі квиток на автобус «Кам’янець-Подільський – Іване-Пусте», місце №5, – пише жінка. – Думаю, водія цього автобуса буде не важко вирахувати.

На платформу автобус подали о 10.45, правда вже із пасажирами, не відомо де завантаженими. Коли зайшла всередину, всі місця були зайняті (моє в тому числі) людьми або ж їхніми речами, що означало – «зайнято». Весь шлях довелося простояти, хоча мені вже пішов восьмий десяток.

Об 11-й годині (за півгодини до відправлення автобуса) у салон зайшла контролерка, сказала, щоби пасажири купили квитки, бо лише 10 людей придбали… I пішла. Жоден не піднявся. Автобус усе наповнювався і наповнювався новими обличчями.

Об 11.30 з’явився водій. У кого були білети, той показав, а інші розрахувалися готівкою. Автобус рушив. На шляху шофер підібрав ще декількох людей, аби «веселіше було їхати». Я перерахувала пасажирів. Усього – близько 57-ми осіб і з них лише декілька навідалися до каси. А якби кожен придбав квиток, то, мабуть, і в бюджет міста щось потрапило б.

Дуже часто чую, що в наших негараздах винна влада, хоча думаю, що це зовсім не так. Хіба може Порошенко, Яценюк чи навіть Сімашкевич встигнути за кожним нашим кроком. Але не завадить і контроль та чіткі вимоги до всіх. Чому безквиткових не повисаджували з автобуса? Адже у них було достатньо часу для придбання квитка після того, як їх попередили. А зробили б так місяць-другий і люди знали би, що потрібно платити в касу, а не водієві в кишеню. А ще до Європи прагнемо…».

Аліна ПЕРЕБЕЙНІС.