П'ятница, 19 Квітня 2024 р.

ПРОБЛЕМА ЗНОВУ ЗАГАВКАЛА

Кам’янчани вкотре порушують болючу для міста тему безпритульних собак. До редакції звернулася мешканка селища Першотравневого, налякана зграєю бродячих чотирилапих.

– Я працюю за змінами, тому доводиться йти на роботу дуже рано, а повертатися пізно, – каже Олеся. – Якось ішла на маршрутку о пів на сьому ранку, і недалеко від кінцевої зупинки на мене наскочили собаки. Їх було десь вісім, тому я дуже злякалася, почала кричати на всю вулицю. Тварини розбіглися аж тоді, коли під’їхав таксист, який побачив, що відбувається. Я, для прикладу, дуже боюся собак, тому мене обурює те, що вони фактично окупували селище. Проте є бабусі, котрі їх підгодовують, розводять і безвідповідально залишають на вулиці.

Про безпритульних собак у міськраді вислуховують часто. Поки одні мешканці на них скаржаться і просять вжити заходів, аби тварин на вулиці поменшало, інші ж намагаються захистити бездомних братів наших менших. Утім легше від того нікому не стає. У департаменті ЖКГ наразі кажуть, що в місті продовжує діяти програма стерилізації собак-безхатченків, та обіцяють звернути особливу увагу на селище цемзаводу, де тварин останнім часом побільшало.

Тетяна ДИКА.