П'ятница, 26 Квітня 2024 р.

«КОМУСЬ НА РУКУ ОБЛИТИ МЕНЕ БРУДОМ І ВІДІБРАТИ МАРШРУТ»

Відповідь на статтю «Сервіс по-європейськи?», надруковану в «ПОДОЛЯНИНІ» від 28 листопада ц.р., дав водій Віктор Попович, якого було звинувачено в брутальному ставленні до пасажирів. Чоловік стверджує, що всі звинувачення безпідставні й зроблені з метою завадити його участі в конкурсі перевізників.

«Працюю перевізником з 1996 ро-ку, – йдеться у листі. – Маю підприємство, що займається транспортними перевезеннями по Україні та Європі, а також зареєстрований приватним підприємцем. І за ці 16 років не було жодної скарги на роботу. Навпаки, моє прізвище серед трійки найкращих перевізників Хмельниччини, маю відзнаку «Почесний автотранспортник України». Справно сплачую податки. Лише за 10 місяців 2014-го поповнив державну скарбницю на 156 тис.грн. І, незважаючи на те, що держава не відшкодувала мені коштів за перевезення пільгової категорії населення (з 2000 р. сума боргу становить понад мільйон гривень), все одно беру двох пільговиків в один кінець, а також учасників АТО за умови пред’явлення військового квитка та довідки з військової частини. Неодноразово надавав автобуси, аби відвезти наших бійців у Київ, Хмельницький, Самбір, і за це не отримував жодної копійки. Також підтримував і Майдан, і солдатів фінансово.

Щодо автора листа, який називає мене «хамом і скнарою», то цього чоловіка на житомирському автовокзалі я в очі не бачив. Мої слова підтверджує і відеозапис. Справді, 10 листопада в мене був рейс сполученням «Київ – Кам’янець-Подільський». В автобусі безкоштовно віз двох пільговиків. Прізвища Топольницький серед них не було. В Житомирі пішов по документи до диспетчера вокзалу, а коли повернувся, біля автобуса стояв юнак, котрий самовільно відкрив багажне відділення і поклав туди свій багаж. Я сказав йому витягнути його і так більше не чинити. Адже несу відповідальність за чужі речі. Хлопець забрав сумку, а я сів за кермо і вирушив до Кам’янця. Тому листи від Топольницького, які він адресував редакції газети «ПОДОЛЯНИН», міському голові Михайлу Сімашкевичу, народному депутату України Володимиру Мельниченку, Кам’янець-Подільській ОДПІ, Державній інспекції України з безпеки на наземному транспорті, стали для мене несподіванкою.

18 грудня відбудеться конкурс перевізників на міжобласних маршрутах. Вважаю, що комусь на руку облити мене брудом і відібрати маршрут «Київ – Кам’янець-Подільський», на якому працюю 15 років.

Віктор ПОПОВИЧ». 


P.S. Коли верстали номер, стало відомо, що Валентин Топольницький написав заяву голові Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті, де попросив відкликати заяву, подану ним 12 листопада ц.р., оскільки порозумівся із Віктором Поповичем.