Субота, 27 Квітня 2024 р.

СУСІДСЬКІ ВІЙНИ

До редакції від імені жителів гуртожитку, що на вул.Князів Коріатовичів, 56, звернулася голова кооперативу ЖБК №7 «Зоря» Катерина ІВАНЮК. Люди поскаржилися на дії начальника цеху телекомунікаційних послуг №18 Геннадія КОВАЛЬЧУКА, який, за їхніми словами, займається свавіллям у дворі будинку. Своє обурення вони висловили у заяві, яку адресували міському голові, народному депутату, прокурору міста, начальнику міськвідділу міліції, громадському руху «Народний контроль» і редакції «Подолянина».

«Ще 2006 р. ВАТ «Агропромтехніка» віддала в рахунок боргів за послуги зв’язку прибудову в гуртожитку будинку №56 на вул.Князів Коріатовичів під міні-станцію АТС, – йдеться у заяві. – Але фактично лише частина використовується під підстанцію, решту пан Ковальчук використовує під особисте житло, ігноруючи при цьому елементарні правила поведінки в суспільстві та чинне законодавство. Починаючи з 2003 р. самовільно зрізає дерева біля будинку.

27 квітня 2015 р. на чергове зауваження голови ЖБК №7 «Зоря» щодо неприпустимості вищевказаних дій Ковальчук сказав, що робитиме це, і зрізав половину великого дерева. Запевнив, що зріже ще два дерева, які захищають наші будинки від дорожнього пилу. Тому просимо провести перевірку законності дій Геннадія Ковальчука щодо вищевказаних фактів».

Щоправда, Геннадій Ковальчук коментує ситуацію як приватний конфлікт.

– Приміщення належить ПАТ «Укртелеком», – пояснює він. – 27 березня 2007 року рішенням сесії міськради частину службового приміщення оформлено під житло, яке я орендую. Там автономно підключено воду, опалення та світло. «Укртелеком» до ЖБК (спілки власників) не належить, оскільки має можливість вести господарство самостійно. У нас із жителями навіть немає спільної землі. А конфлікт виник через те, що мешканці однієї квартири не дозволили працівникам «Укртелекому» зібрати гілля на даху. Ці жителі незаконно облаштували балкон із виходом на дах нашої організації та господарювали там. Неодноразово я робив їм зауваження, бо дах плаский і зроблений із матеріалу, що швидко псується. В приміщенні знаходиться дороге обладнання. А дерево таки зріжемо, бо воно аварійне. Відповідне звернення ми подавали ще 2003 року, але тоді в кошторисі не відшукали коштів.

Галина МИХАЛЬСЬКА.