П'ятница, 19 Квітня 2024 р.

ЧИСТОТА СЬОГОДНІ – РОЗКІШ?

«Добрий день, шановна редакціє!

Багато разів ваша газета порушувала питання про надання громадянам різних послуг, у тому числі й послуг у міській бані.



Раніше в місті було декілька бань, тепер же лише одна – в Старому місті. Колись, при радянській владі, працювала баня на вул.Драй-Хмари, біля колишнього військового училища. Хороша була, люди із сіл приїжджали помитися, дітей з інтернату приводили, всі залишалися задоволені. Хоч і вистоювали черги, зате ціна була божеська. Тепер же баня в Старому місті непогана, але піти в неї прості люди дозволити собі не можуть, оскільки ціни захмар-ні – 50-60 грн. Це ж виходить, щоб помитися всією сім’єю з 4 осіб, треба віддати 200 грн., а якщо ходити два рази на місяць, то вже 400 грн. Не всі люди в місті мають зручності, в селах теж бань немає. Куди діватись? Скажете: взимку можна не митися – тепліше буде. Але ж наші представники міської влади живуть у хороших квартирах із гарячою водою, будинки мають із басейнами – їм начхати на людей.

І ще одне. Раніше на кожній вулиці в дворах були водоколонки. Тепер же їх позакривали. І коли трапляються прориви в трубах, люди бігають із балонами, шукають, де б набрати води. Нещодавно прориви були на Гунській і Драй-Хмари. Люди залишилися без води на три дні. Ремонтники латають старі труби, зате біля міськради все плиткою викладено. Це добре. А зайдіть у двори, то там такі калюжі, що втопитися можна.

Також візьміть вулицю Огієнка, від Гунської до податкової. З одного боку зробили тротуар, а з іншого – люди ноги ламають.

Тому звертаємося через вашу газету до міського голови Михайла Сімашкевича, народного депутата Володимира Мельниченка, заступника міського голови Сергія Бабія, секретаря міськради Дмитра Васильянова, директора КП «Міськтепловоденергія» Валерія Гордійчука, всіх новообраних депутатів, щоб турбувалися про людей у першу чергу.

З повагою, жителі вулиць Огієнка, Драй-Хмари, Гагаріна, Уральської, Гунської».


Коментар до листа кам’янчан нам надала прес-служба міськради: 

– Лише за 2015 рік загальні збитки від роботи лазні становили 132 тис.грн. Навіть після підвищення тарифів, із серпня до грудня 2015 року, збитки становили 30 тис. 800 грн. Тобто, й чинні тарифи не відшкодовують вартості витрат на обслуговування. Це пов’язано зі зростанням цін на газ, електроенергію тощо. Також щороку в лазні зменшується кількість відвідувачів, що суттєво впливає на ціну квитків. Окрім того, діючі ціни на послуги лазні майже аналогічні із цінами в сусідніх містах, зокрема в Чернівцях.

Право на одержання місцевої пільги на послуги лазні мають ветерани і учасники війни, діти війни, пенсіонери та інваліди, які проживають у будинках (квартирах) без комунальних зручностей. Особи, які мають право на отримання талонів у лазню, можуть звернутися в ТЦСО «Надія» за адресою: вул.Пушкінська, 34, тел.: 2-51-01.

Щодо колонок. Більшість водорозбірних колонок у місті були закриті через те, що всі споживачі забезпечені водопостачанням у помешканнях. Переважно кам’янчани там постійно мили автомобілі, а безхатченки перемивали знайдені на смітнику пляшки. Все це призводить до антисанітарії, що створює ризик поширення небезпечних інфекційних хвороб.

Стосовно тротуарів – вони вимощені плиткою не лише біля міської ради, а й в інших частинах міста. Якби дії держави у реформах були повернуті до людей, то всі внутрішньодворові проїзди та тротуари в Кам’янці перебували б у належному стані. За попередні три роки ми відремонтували більше тротуарів і дворів, ніж раніше. Враховуючи дефіцит бюджету, порядок ремонту об’єктів благоустрою формується, виходячи із соціального задоволення потреб якомога більшої кількості громадян міста.