П'ятница, 19 Квітня 2024 р.

СМІТТЄЗВАЛИЩЕ ЗАМІСТЬ ЗОНИ ВІДПОЧИНКУ

До редакції «Подолянина» звернулася мешканка с.Довжок Раїса Рудницька, голова Кам’янець-Подільського товариства інвалідів і малозабезпечених сімей «Злагода», із листом такого змісту:

СМІТТЄЗВАЛИЩЕ ЗАМІСТЬ ЗОНИ ВІДПОЧИНКУ«Уже не сила терпіти хамського ставлення до природи, до благоустрою села, в якому живемо. Щодня бачу купи сміття, які місцеві мешканці викидають біля спиртозаводських ставків. Мало того, що з осені найближчий до дороги став спустили і не почистили, то ще й місцеві додають проблем: викидають сюди побутові відходи, залишають після своїх посиденьок пластиковий посуд, пляшки та інший непотріб.

Періодично працівники заводу тут прибирають, але їхні старання нагадують боротьбу із вітряками, бо за декілька днів сміття повертається.

Я благаю земляків: схаменіться, задумайтеся, що своїми діями ви забруднюєте не лише територію села, а й своє життя!».

Погоджуються зі словами пані Раїси і на спиртозаводі:

– Сміття, яке населення викидає на нашу територію, завдає неабиякого клопоту, – розповідає керівник Олена Сущевська. – Щовесни ми прибираємо прибережну смугу і прилеглу до заводу територію. В лютому цього року вивезли три вантажівки сміття. Люди викидають відходи просто у воду, закидають і на територію підприємства.

Щодо ставка, який спускали, Олена Олександрівна пояснила, що влітку водойми дуже обміліли, тому мусили один став спустити.

– Прибрали дно, а вичищати його від намулу не треба було, бо водойма використовується для технічних потреб.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.