Середа, 24 Квітня 2024 р.

НАМ ПИШУТЬ

ВІКНА НАГЛУХО, БРУД НАДОВГО

Вікна не відчиняються – шибки не витираються. Ця ситуація знайома для під’їздів багатьох житлових будинків міста, де вікна не мають завісів, закриті наглухо й накопичують багаторічний бруд. Та якщо одних мешканців замурзане скло зовсім не хвилює, то інші не можуть залишатися байдужими.

– У нашому будинку, напевно, вікна не миті ще з 1971 року, а в сусідньому – взагалі з 69-го, – каже пенсіонерка, яка мешкає на Соборній, 25. – Я жінка у віці, але залюбки повитирала б шибки, якби ці вікна відкривалися. Просто дивує, що всім однаково. Навіть від туристів соромно за наше місто! Я вже й до ЖЕКу зверталася, але поки що результату немає.

Про немиті роками вікна під’їздів у КП «Житловик» знають. Але братися за брудні шибки тут ніхто не поспішає. Бо якщо самим жителям до цього «фіолетово», то комунальникам тим паче, адже послуга з миття вікон не входить до переліку проплачених.

– Комунальне підприємство не надає такої послуги. Питання обговорювалося з мешканцями, але вони відмовилися, бо це коштує грошей, – коментує директор КП «Житловик» Валентин СВІДЕРСЬКИЙ. – Ті вікна справді не відкриваються. При Радянському Союзі вони просто забивалися цвяхами, навіть без завісів. Та якщо буде звернення жителів із проханням відкрити вікна, ми доручимо столярові це зробити. 


ЇМ НЕ ШКОДА ЖИТТЯ,

А ВАМ ШКОДА КОПІЙОК?

Звертаються до редакції і з приводу пасажирських перевезень. Кам’янчани нарікають, що не всі водії маршруток охоче везуть учасників бойових дій.

– Ми з чоловіком живемо неподалік від кінцевої зупинки в селищі Першотравневому й завжди сідаємо там на маршрутку, – розповідає кам’янчанка Алла. – З нами трапився неприємний випадок: коли ми підбігали до маршрутки, водій завів машину і швидко поїхав. Маршрутник знає, що мій чоловік має посвідчення учасника АТО, бо неодноразово його віз. Дуже образливо через таку поведінку. Чоловік соромиться, мовляв, залиш це все. Але ж він цілий рік був у Донецьку, під Маріуполем і має право на пільги.

Як кажуть у відділі пасажирських перевезень міськради, заяви мешканців про такі ситуації не поодинокі. Тому перевізникам вкотре нагадують, що порушення умов перевезення загрожує наслідками.

– Ще 2013 року міськвиконком прийняв рішення, що стосується перевезення у міському транспорті учасників бойових дій, – каже завідувач відділу пасажирських перевезень Сергій ДЕРГУНОВ. – Відповідно до нього, за один рейс безкоштовно можуть їхати двоє таких пасажирів. Якщо в маршрутці вже є та кількість пільговиків, то водій мав би коректно попередити про це інших учасників бойових дій. Проте, на жаль, не всі маршрутники відрізняються ввічливістю. Ми не закриваємо очі на порушення, з’ясовуємо кожну ситуацію. Нещодавно фірма-перевізник звільнила шофера за невідповідне поводження з пасажирами. 

Тетяна ДИКА.