Субота, 20 Квітня 2024 р.

НАПРУГА ЧИ НЕДБАЛЬСТВО СПАЛИЛИ ТЕЛЕФОН?

Уже понад два місяці справедливості шукає пенсіонерка, інвалід ІІ групи Валентина ХЛІБНІКОВА, яка по допомогу звернулася до «Подолянина». Жінка стверджує, що у квітні через замикання телефонного проводу в неї згорів апарат, утім «Укртелеком» провини своєї не визнає і збитки відшкодовувати не збирається.

«21 квітня, о 10-й ранку, я була біля телефону, бо чекала дзвінка від сина, – йдеться у листі, адресованому редакції. – Телефон без упину почав дзвонити. Зняла слухавку, а з мобільного набрала номер «Гарячої лінії». Пообіді прийшов монтер і повідомив про аварійну ситуацію. Як з’ясувалося, з будинку, що на вул. Огієнка, 19, кинули сталевий дріт на горище нашої 5-поверхівки (вул.Огієнка, 21). Він обірвався і впав на телефонний, зачепивши електричний, – сталося замикання. Наступного дня пошкодження ліквідували, але мій апарат «Panasonic» і досі мовчить. Монтер сказав, що він міг згоріти, оскільки на телефонній лінії було 220 Вольт.

Зі своєю проблемою я зверталася до оперативної служби «15-05», до «Укртелекому», на «Гарячу лінію» в Київ, писала листа на ім’я начальника цеху телекомунікаційних послуг №18 Геннадія КОВАЛЬЧУКА. Отримую мінімальну пенсію, з якої не можу викроїти грошей на придбання нового апарата. Хто мені відшкодує збитки?».

По коментар ми звернулися до Геннадія Ковальчука, який повідомив таке:

– Дійсно, 21 квітня надійшла заявка від кам’янчанки про обрив повітряної лінії. Монтер того ж дня все поремонтував, підвищення напруги зафіксовано не було. А через місяць жінка написала нам листа.

Фахівці КЦТ №155 обстежили лінію телекомунікаційної мережі, але сторонньої напруги не виявили. Більше того, у нас встановлені термозапобіжники, однак ніде не зафіксовано, щоби вони вистрілили. А оскільки подія трапилася давно, то з’ясувати обставини вже неможливо. Жінці потрібно було звертатися хоча би наступного дня.

Відповідно до нормативних документів товариства, телефонний апарат є власністю абонента, тому ремонтувати і замінювати його він повинен за власні кошти.



Галина МИХАЛЬСЬКА.