Субота, 20 Квітня 2024 р.

З ПАЯМИ РОЗІБРАЛИСЯ. А ЧИ ПІДУТЬ ДО ЛІСУ?

Не встигла Кам’янець-Подільська місцева прокуратура відкрити кримінальне провадження на товариство, яке у Ластівцях видобувало корисні копалини на частині земельних паїв місцевих жителів, як до редакції надійшла нова скарга. У листі, адресованому «Подолянину», люди нарікають на незаконне видобування каміння вже у лісі. Свої слова місцеві мешканці підтвердили низкою фотографій.

З ПАЯМИ РОЗІБРАЛИСЯ. А ЧИ ПІДУТЬ ДО ЛІСУ?

– Село наше розташоване неподалік від р.Дністер, а навколо росте ліс, – пишуть автори листа. – При в’їзді в Ластівці, з боку військового містечка біля р.Жванчик, уже декілька років поспіль по-варварськи нищать ліс. Зібралося декілька чоловіків і влаштували собі «кар’єр», несанкціоновано добуваючи каміння й заробляючи гарні грошенята, не сплачуючи й копійки податку. Ані сільська рада, ані лісник на це не звертають уваги… Чому? Можна лише здогадуватися…

Ліс із сільською назвою «Стінка» розташований на схилі й так має глибочезні яри. В нашій придністровській зоні заборонено навіть полювання, а тут таке свавілля. Ми розуміємо, що в корумпованій Україні не було і немає порядку, але просимо відреагувати. Біля лісу завжди граються діти, тут гарна зона відпочинку (ліс і річка). Якщо будуть сильні зливи, легко уявити наслідки роботи горе-каменярів.

З ПАЯМИ РОЗІБРАЛИСЯ. А ЧИ ПІДУТЬ ДО ЛІСУ?Прокоментувати екологічну проблему ми попросили Ластовецького сільського голову Тетяну Княгинецьку. Вона запевнила, що про несанкціонований видобуток каміння дізналася нещодавно. Декілька разів навіть виїжджала на проблемний об’єкт, але нікого на місці їй застати не вдалося.

– Нині там не проводяться жодні роботи, – каже Тетяна Володимирівна. – Я не місцева і на посаді не так давно. Невідомо мені, чому місцеві мешканці лише недавно заговорили про цю проблему. Хоча офіційно із цим питанням до мене ніхто не звертався, ми все ж звернулися до КП «Надра Кам’янеччини», представники якої розпочали службову перевірку.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.