П'ятница, 19 Квітня 2024 р.

ЛІФТИ ЧЕКАЮТЬ ЕКСПЕРТІВ

Мешканці багатоповерхівки на вул.Ісайї Кам’янчанина, 1 панікують із приводу ремонту ліфтів у їхньому будинку, який затягнувся на тривалий термін. 

Особливо стурбовані матусі малолітніх дітей, котрі змушені самотужки тягнути коляски на дев’ятий поверх. Несправність ліфтів стала справжнім випробуванням і для літніх жителів, яким важко підніматися сходами.

Робота ліфтів була призупинена ще на початку літа у зв’язку із закінченням нормативного терміну їхньої експлуатації, а це 25 років. Тоді з міського бюджету запланували виділити кошти для капремонту підйомників. Утім справа «зависла» на декілька місяців. І причиною цього люди вважають конфліктне «розлучення» із ЖЕКом після створення ОСББ.

Насправді ж, як пояснюють у департаменті ЖКГ, ліфти уже практично відремонтовані й чекають фахівців ДП «Подільський експертно-технічний центр держпраці», які б прийняли їх в експлуатацію та дозволили запустити.

– Влітку ми отримали висновки експертизи, відповідно до яких і призупинили роботу ліфтів, – каже директор департаменту Олександр БАБЧИНСЬКИЙ. – Ремонт зроблено, і тепер необхідно отримати дозвіл, щоб запустити ліфти. Ми вже відправили фахівцям запрошення і чекаємо їхнього приїзду. Сподіваюся, питання буде вичерпане вже за декілька днів.

Наразі в мешканців ще одна проблема – у двох під’їздах протікають дахи над ліфтовими шахтами, а новостворене ОСББ не має достатньо коштів для ремонту.  

Тетяна ДИКА.