П'ятница, 29 Березня 2024 р.

БІДНІ СТУДЕНТИ

Михайло Посітко та Лариса ДіновськаВажкі часи переживає моя країна. Щоденно після роботи йду в мою «Жіночу сотню», де з дівчатами, співаючи українські пісні, плетемо маскувальні сітки, збираємо та відправляємо допомогу на фронт, а також тим, хто її потребує.

За освітою я інженер-технолог, за покликом душі – волонтер. Так склалося, що моя половинка – коханий чоловік – передчасно помер від важкої праці заробітчанина, залишивши мене і наших синів виживати самостійно у вихорі щоденної реальності. Золоті руки мав, усе життя працював налагоджувальником радіоапаратури, але, як і мільйони, тут виявився непотрібним і роботи знайти не зміг.

Ми не здалися. Старший син здобув освіту в ПДАТУ на платній основі. Дуже важко було знаходити кошти на навчання. Молодший син Віктор вступив на державну форму навчання в ПДАТУ, здобуває спеціальність «Фінанси і кредит». Батько міг би ним пишатися: вчиться без трійок, товариші довірили йому бути старостою групи. І ось недавно син прийшов і повідомив, що стипендії більше не отримуватиме. Чому? А тому, що державні мужі вирішили, що з цього семестру кожен вищий навчальний заклад складатиме свій рейтинг і розподілятиме стипендіальний фонд на власний розсуд.

Усе, що нас очікуватиме, – погіршення матеріального стану нашої маленької сім’ї. Держава змушує мене і сина у вільний час шукати підробіток, покинути волонтерство.

Зі своїми острахами й неочікуваною бідою я звернулася до голови Кам’янець-Подільської організації ВО «Свобода» Михайла ПОСІТКА. Свободівці завжди нас підтримують. Разом ми робимо багато доброго, допомагаємо тим, хто потребує. І цього разу вони теж стали на мій захист, захист сина і ще тисяч родин із дітьми-студентами. На черговій сесії міської ради фракція ВО «Свобода» винесла на розгляд депутатів звернення до керівників держави про недопущення припинення виплат стипендій студентам державної форми навчання. Ярослав Клизуб – студент, який очолює місцевий осередок ВГО «Сокіл», почав роз’яснювальну роботу серед студентства. До цієї акції приєдналися ще десятки студентів. Сподіваюся, що свободівців почують, почують і мій біль там угорі.

Лариса ДІНОВСЬКА, голова ГО «Жіноча сотня».