Субота, 20 Квітня 2024 р.

«ТУРБОТА» БЕЗ УКОЛІВ І КРАПЕЛЬНИЦЬ?

Через редакцію газети «Подолянин» пенсіонери звернулися до міської влади з проханням не зменшувати пакета послуг, які вони отримували в соціальному центрі «Турбота». Поважні сивочолі бабусі й дідусі обурюються, мовляв, коли влада об’єднувала два заклади – «Довголіття» та «Надію» – запевняла, що таке злиття жодним чином не відіб’ється на послугах. Натомість наразі пенсіонерів турбують чутки, що вони залишаються без необхідних крапельниць та уколів.

«Ми, пенсіонери Кам’янця-Подільського, перебуваємо на лікуванні в соціальному центрі «Турбота», де проходимо чимало безкоштовних процедур, – йдеться в листі. – Недавно почули, що влада міста має намір відмінити безкоштовні послуги, як-от крапельниці та ін’єкції. Але нам, хворим пенсіонерам, без них не обійтися. А оплатити цю медичну послугу не дозволяють мізерні пенсії. 

Дуже шкода, якщо залишимося ні з чим. Адже в «Турботі» отримували якісну допомогу. Приємно працювати з такими професіоналами, як директор Валентина Солодковська, заввідділення Валентина Семенова, лікар Неоніла Кустлива, медсестри Ірина Гаїна, Наталія Муляр, Лариса Котляр, Майя Кушнір і всіма санітарами. 

Лідія САВІЦЬКА, Майя СТРОГА, пацієнти (всього 5 підписів)». 

Директор територіального центру Валентина СОЛОДКОВСЬКА повідомила, що крапельниць та ін’єкцій у них справді не робитимуть. 

– «Турбота» є територіальним центром соціального обслуговування, а не медичною установою, – зазначила Валентина Василів-на. – Ми надаємо послуги реабілітаційного характеру: масажі, магнітотерапія, лазерна терапія, киснева пінка, оздоровча фізкультура, маємо кабінет ароматерапії. Відповідно до Постанови №1417 МОЗУ, такий центр, як наш, не має права надавати медичні послуги. 

Звернулися ми по коментар і в мерію.

– Весь спектр послуг, які надавали «Довголіття» та «Надія», залишаться, – запевняє заступник міського голови Вадим САВЧУК. – Але якщо раніше послуги надавали працівники територіального центру, то тепер – медичні працівники з поліклініки, з якими буде укладено відповідний договір про співпрацю. Гадаю, що до кінця лютого всі питання владнаються. 

Більше того, торік міська влада для «Турботи» придбала 6 медапаратів для лікування найпоширеніших захворювань. Цьогоріч, за можливості, закупимо й інші. Адже робимо акцент на профілактиці та реабілітації.  

Галина МИХАЛЬСЬКА.