Четвер, 28 Березня 2024 р.

ЛІСОПАРК – ПРЕКРАСНЕ МІСЦЕ ВІДПОЧИНКУ КАМ’ЯНЧАН!

«Настала весна – найчудовіша пора року. Оживає природа, цвітуть дерева, радує душу сонечко. І хочеться все зробити для приємного відпочинку. Але це залежить від усіх нас, а в першу чергу – від місцевої влади. Керівництво міста серйозно займається благоустроєм територій: приводяться до порядку вулиці, парки, сквери, за що їм вдячні кам’янчани. Однак є ще й певні недоліки. На жаль, осторонь від їхньої уваги залишається лісопарк.

ЗА ЩО ВСАДИЛИ ПИЛУ В КРОНИ?

Лісопарк – дуже важливе місце для відпочинку людей. Він займає велику територію в центральному районі Кам’янця-Подільського. Має великий асфальтований теренкур зі спортивними спорудами і приймає велику кількість жителів різного віку: молодих мам із візками, любителів спорту, котрі бігають поодинці або певними групами. Тут багато людей літнього віку, які шкутильгають із тростиною, шукаючи, де можна було би присісти, аби подихати свіжим повітрям, бо мало лавочок.

Кам’янець-Подільський – туристичне місто. Переконаний, що приведений до належного стану лісопарк міг би бути привабливим місцем для відпочинку туристів.

Проте лісопарк знаходитьс2я у запущеному стані. Ніхто його не чистить, не підмітає. Минулого року, не відомо із чиєї ініціативи, була організована група студентів, котрі зрізали високі кущі бузини і склали їх у великі купи. Те, що зрізали, – добре, але ж ці купи потрібно було вивезти із лісопарку, а вони лежать тут до сьогоднішнього дня, займають велику територію, гниють, засмічують лісопарк. I нікого це не турбує.

Громада кам’янчан – відвідувачів лісопарку просить привести його територію до належного санітарного стану, зокрема:

1. Почистити заасфальтований теренкур.

2. Вивезти купи зрізаної бузини, прибрати територію, де вони знаходяться.

3. Значно збільшити кількість лавочок для сидіння.

За дорученням громади кам’янчанин 

Онисим ЖУК».