П'ятница, 19 Квітня 2024 р.

ВРЯТУЙТЕ ДЕРЕВА І НАС!

По допомогу до редакції звернулися жителі будинку №14, що на вулиці Соборній. Люди стали горою за дерева і власний двір.

ВРЯТУЙТЕ ДЕРЕВА І НАС!«17 серпня до нашого двору заїхав автомобіль із вишкою, – йдеться у листі. – Ми поцікавилися, що ремонтуватимуть, натомість з’ясувалося, що працівники приїхали, аби зрізати живі дерева – три горіхи. Навіть надали для ознайомлення якісь документи від міської влади. Втім дерева ми відвоювали. Але згодом отримали звістку, яка ще більше шокувала. Виявляється, дерева ріжуть, щоб звільнити місце під чергову забудову. Тобто, із нашого двору хочуть вирвати шмат землі, а нас, мешканців, залишити без місця, де ми полюбляємо відпочивати, де бавляться наші діти, де дихають свіжим повітрям люди поважного віку. Мало того, що не маємо спокою від генделика під нашими вікнами на Соборній, то просто у дворі хочуть встановити ще один.

Валентина Чепурняк, Ніла Воловик, Людмила Дуганець (усього 8 підписів)».

По коментар ми звернулися до директора департаменту ЖКГ Олександра БАБЧИНСЬКОГО, який повідомив:

– За адресою Соборна, 14 три горіхи справді аварійні та потребують знесення. Комісія їх обстежила та склала відповідний акт. Загалом на попередньому засіданні виконкому прийнято рішення про знесення близько 30 аварійних дерев у місті, зокрема, і в зазначеному дворі. А щодо будівництва, то жодного питання про виділення там землі на сесію міської ради не виносилося.

Галина МИХАЛЬСЬКА.