Субота, 27 Квітня 2024 р.

ЗАМУРУВАТИ НЕ ВИЙШЛО

ЗАМУРУВАТИ НЕ ВИЙШЛОЗі скаргою на те, що супермаркет на Черемушках замуровує людей, до редакції звернувся кам’янчанин Олег ГРИГОРЕНКО:

«Ось такий вигляд (на фото) маємо із вікна свого помешкання, будинку 42, що на вул.Героїв Небесної сотні, – зазначає чоловік. – Вікна у квартирі починаються з підлоги, тож із цього рівня і до кінця вікна мені в поле зору не має потрапляти жоден сторонній предмет. А тим паче громіздка рекламна вивіска, яку розпочав встановлювати супермаркет. Ця конструкція має закрити майже половину вікна. Замуровують десять квартир. Такі дії поза межами чинного законодавства. Примушують жити, як кроти в норах, майже як у в’язниці! Хто дає до-звіл на це ремонтно-будівельне свавілля?!».

– Товариство «АТБ», викупивши приміщення, здійснює його реконструкцію відповідно до розробленої та затвердженої проектно-кошторисної документації, – коментує ситуацію начальник відділу державного архітектурно-будівельного контролю Кам’янець-Подільської ЗАМУРУВАТИ НЕ ВИЙШЛОміської ради Олександр СВИРИДА. – Між І та ІІ поверхами будинку, в якому, власне, і розміщений магазин, передбачений козирок. А на ньому зробили широку панель у вигляді вивісної рекламної конструкції. Ці щити розташовані на рівні вікон квартир ІІ поверху будинку. І хоча тут немає порушень інсоляції, бо це північна сторона будинку, втім порушені законні права власників квартир: із вікон люди не бачать тротуару. Тому я зустрічався із генпідрядником і рекомендував його владнати це питання: або отримати письмове погодження від жителів будинку і залишити все, як є, або, в разі відмови, зменшити висоту панелі, щоб вона не заважала людям.

Аби владнати ситуацію, до Кам’янця-Подільського приїхав генпідрядник ТОВ «Криворіжспецремонт» Євгеній ДОНЧЕНКО:

– Я мав зустріч із представником будинку. Ми порозумілися. Відтак зменшили висоту рекламної конструкції – з 1,40 метра до 80 сантиметрів. Усі залишилися задоволеними.