П'ятница, 29 Березня 2024 р.

ДАЙТЕ ПАСПОРТ БЕЗ ЧЕРГИ!

До редакції «Подолянина» надійшло декілька звернень від родичів підлітків із району, які просять виділити окремий день для здачі й отримання документів молоді, яка вперше отримує паспорт громадянина України.

– Півночі чекали в машині, аби одними із перших стати у чергу для отримання паспорта, – зателефонувала до редакції бабуся школяра із Лисогірки. – У коридорі повно людей із міста, із сусідніх районів, які могли б прийти по документи іншого дня і не створювати нам черги. Розумію, що вони також мають право оформити тут паспорти, але ж наші діти через них пропускають уроки і змушені вистоювати годинами в паспортному столі. Чому їм не виділити окремих днів для отримання документів? 

А скільки дітей приїжджає разом із дідусями й бабусями рейсовими автобусами? Їм немає де переночувати чи перебути, доки чекають своєї черги.

А ось начальник Кам’янець-Подільського районного сектору УДМС у Хмельницій області Валерій СОБАЧИНСЬКИЙ зазначив, що спецдні для сільської молоді визначено, і навіть не один, а два – щосереди та щоп’ятниці. За таким графіком працюють уже майже рік. Документи приймають із 9.00 до 16.00, а паспорти видають – із 16.00.

– 90% заяв, поданих у ці дні, – саме від школярів, які вперше отримують паспорт, – каже Валерій Іванович. – Наші працівники видають документи навіть під час обіду. Наплив відвідувачів у нас справді значний, але й роботу ми виконуємо. З травня плануємо введення електронної черги.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.