П'ятница, 29 Березня 2024 р.

БЕЗ ЧЕРГИ НЕ ЗРІЖУТЬ

– Минулого тихого п’ятничного вечора, коли ніщо не віщувало лиха, спілкуючись із сусідом, почув сильний гуркіт – раптом на дитячу гойдалку впало дерево. І слава Богу, що в цей момент там не було дітей. Від побаченого в нас кров застигла в жилах. Уже неодноразово зверталися до КП «Добробут», яке обслуговує наш двір, що на вул.Ге­роїв Небесної Сотні, 44, аби зрізали сухі, нетривкі дерева, щоб уникнути нещасного випадку, та все марно. А якщо через це хтось постраждає, хто нестиме відповідальність?

БЕЗ ЧЕРГИ НЕ ЗРІЖУТЬІз такою проблемою до редакції «Подолянина» надійшов лист від стурбованих кам’янчан. Їхнє звернення ми переадресували заступнику міського голови Сергію БАБІЮ, який запевнив, що комунальники оперативно забрали зламане дерево. Прокоментував і ситуа­цію із вирізанням аварійних дерев у місті:

– У Кам’янці загалом налічується 68 тисяч дерев. Усі вони мають свій вік. Є такі, за якими не видно, коли впадуть. Але статися це може навіть під час сильного чергового буревію. Коли до міської ради надходять звернення від містян, аби зрізати те чи інше дерево, для цього збирається комісія. На засіданні виконавчого комітету обговорюється доля кожного аварійного дерева, яке заноситься в електронну чергу. Цьогоріч на вирізання сухих дерев із міського бюджету виділили близько мільйона гривень. Щоправда, цих коштів не вистачить для реалізації вже діючої черги.

Також через негоду від величезної тополі відколовся чималий шмат стовбура і впав на пішохідну доріжку у дворі, що на вул.Гагаріна, 17. На щастя, ніхто з перехожих не постраждав. Щоправда, у цій ситуації комунальники менше старалися, бо лише відтягнули його вбік. Ось уже майже тиждень він чекає своєї черги на транспортування.

Вікторія БОЯРШИНОВА.