П'ятница, 26 Квітня 2024 р.

БЛАГАЮТЬ ПРО 220

– У нас опустилися руки. Що робити далі, не знаємо, хоч хату продавай, – із таким песимістичним настроєм до нашої редакції завітала мешканка с.Княгинин Вікторія БРАНІЦЬКА.

Жінка ще у червні подала директору Кам’янець-Подільського РЕМ Георгію ГРУБІ колективне звернення (25 підписів) від односельчан щодо проблем із постачанням електроенергії.
«Впродовж останнього року напруга в мережі дуже низька (170-180 В), а особливо у зимовий період і вечірній час – опускається до 130 В. Уночі ж навпаки – вища від допустимої норми (240-250 В). Електроенергію відключають і вмикають без попередження. При низькій напрузі та різких перепадах електроприлади працюють некоректно або не працюють взагалі. Це призводить до перегрівання техніки, зменшення її терміну служби і може стати причиною пожежі», – йдеться у листі.
У своєму зверненні селяни попросили керівництво РЕМ вжити всіх заходів, аби привести постачання електроенергії в с.Княгинин до встановлених державою стандартів.
– Люди, коли підписували це прохання, сподівалися, що їм допоможуть, але, прочекавши декілька тижнів майстрів із РЕМу або хоча б відповіді від них, зрозуміли: надії марні. Тому зателефонували на «Гарячу урядову лінію». Думали, хоч там нас почують, – розповідає Вікторія. – Натомість отримали приголомшливу відповідь від «Хмельницькобленерго».
Жінка продемонструвала копію офіційної відповіді:
«Персоналом Кам’янець-Подільського РЕМ проведено обстеження і заміри рівня напруги на КТП-131, від якої здійснюється електропостачання житлових будинків на вул.Петрівка у с.Княгинин і встановлено, що напруга в межах нормально допустимих і максимально допустимих значень, це відповідає вимогам нормативно-технічної документації».
– Також нам повідомили, що, згідно з їхніми документами, допускаються і перерви в електропостачанні терміном до 1 доби, а в певних випадках і більше, – продовжує співрозмовниця. – От і маємо, що ми, споживачі, мусимо миритися із перепадами напруги чи взагалі сидіти без світла і мало не щомісяця ремонтувати свою побутову техніку, бо, виявляється, у нас жодних проблем немає. На нашу біду просто закрили очі, добре, що «платіжки» за такі неякісні послуги мусимо оплачувати вчасно… Тому вирішили винести наше прохання на загал та уже через засоби масової інформації попросити Кам’янець-Подільський РЕМ вжити заходів, аби напруга не стрибала. 220 вольт – це норма, про яку ми благаємо.