Субота, 20 Квітня 2024 р.

МАЮТЬ КРИНИЦЮ-ШЕДЕВР

Розмальована криничка – справжній витвір мистецтва, що новими яскравими фарбами заграв у Гуті-Чугорській. А сказати добре слово майстрам, які створили цю красу, місцеві мешканці вирішили на сторінках нашої газети.

– Ми самі розчистили криничку, облагородили біля неї територію, тин поставили, глечики на нього повісили, квітів багато насадили. А от розмалювати ніхто не міг, тому звернулися до школи в Грушці, аби нам порадили спеціалістів, – згадує мешканка Гути-Чугорської Надія КЛІЩИНСЬКА. – Нам дали номер дівчат із Грушки – Адрі­ани ВІТЕР та Тетяни ЖАБІНСЬКОЇ. Вони недавно там придбали житло, хоча родом із Хмельницького, як виявилося, – знані художниці. Таня пише ікони на старих дверях, на Бакоті із сестрою мають робити виставку. Майстрині так гарно розмалювали криничку – аж дух перехопило, не сподівалися на такий результат. Ще й від оплати праці відмовилися, навіть за фарби не взяли. Тепер криничка по-справжньому засяяла всіма барвами веселки, звеселяючи наші будні. Прощалися з художницями вже як родичі, дякуємо їм за працю.

Надія Миколаївна – фанатка свого села, тривалий час пропрацювала тут директоркою школи. А нині перебуває на пенсії, однак долучається до таких гарних ініціатив і робить усе можливе, аби її рідна Гута-Чугорська квітла на всю громаду.