Середа, 24 Квітня 2024 р.

НЕ ЗАКРИВАЮТЬ, А ОПТИМІЗУЮТЬ

«Чому закривають педіатричне відділення?» – із таким запитанням до редакції цього тижня звернулися декілька кам’янчан.

Пояснення від керівника Перинатального центру Олександра ГУРСЬКОГО на своїй сторінці оприлюднила пресслужба міськради:

«Педіатричне відділення – один зі структурних підрозділів КНП «Перинатальний центр», який нараховув 45 ліжок, розміщених на трьох поверхах, а також у його складі є окремо розташоване приймальне відділення. Працювали 42 працівників, зокрема 17 – із немедичною освітою. Річний фонд зарплати складав понад 3 млн 600 тис. грн.
Статистичні дані роботи педіатричного відділення за 2020 рік та 9 місяців поточного року вказують на функціонування ліжкового фонду не на повну потужність. Як свідчать виписки з електрон­ної бази даних, торік педіатричне ліжко мало би бути зайнятим майже 340 днів, а фактично відпрацювало 174 дні, що складає 51,4% ліжко-днів. Аналогічна ситуація за 9 місяців 2021-го – планова зайнятість ліжка складала 264 дні, фактично ліжко працювало 110 днів (41,8%).
Зважаючи на обмежений фінансовий ресурс із НСЗУ та з метою економії енергоносіїв, адміністрація центру ухвалила рішення щодо оптимізації роботи підрозділів центру та чисельності працівників, у тому числі й педіатричного відділення, шляхом скорочення ліжкового фонду до 35 ліжок і чисельності працівників до 32 осіб, що не вплине на якість надання медпослуг».

Підготувала Галина Михальська.