Четвер, 25 Квітня 2024 р.

НАПЛЮВАЛИ НА НАРОД І ЙОГО ПАМ’ЯТЬ

Жахливу картину у вівторок зранку побачила наша читачка з мікрорайону Жовтневого. Добре, що телефон був при собі, тому сфотографувала по­бачене. І одразу ж зателефонувала до редакції.

– У такий скрутний час, ко­ли люди кожну копійку рахують і намагаються купу­вати дешевше, зранку 8 лютого застаю таке неподоб­ство, – обурюється ка­м’ян­чанка. – На смітнику на вул.30 років Перемоги, 8 валяються цілі хлібини, булочки, кусені хліба. Повірте, чимало кам’янчан їх не можуть собі дозволити, бо з нашими зарплатами, пен­сіями і витратами на комунальні та продукти добре подумаєш, чи купити буханку свіжого хліба, чи якоїсь крупи. Про здобу взагалі дехто і не мріє. В інших країнах і навіть сусідніх містах роб­лять знижки на продукцію, термін якої закінчується, або й просто віддають тим людям, які її потребують.
А тут так цинічно викинути святиню в сміття. Мовчу вже про те, що це наруга над пам’яттю предків, які загинули від голоду. В часи, коли інтенсивно висвітлюються такі трагічні сторінки нашого народу, ставляться лампадки і квіти до пам’ятників жертв Голодомору, бачимо на наших смітниках гори викинутого хліба. Це плювок в обличчя народу і на його національну пам’ять.