П'ятница, 26 Квітня 2024 р.

ОРКИ ІЗ ВОКЗАЛЬНОЇ

У повідомленнях із російсько-української війни ми читаємо про орків, чужинців, які несуть зло і смерть. Енциклопедія коментує їх як злобний вар­варський народ. Ці істоти знищують міста, мирних жителів і дітей, заганяють їх у підвали, зривають двері, мародерять, гвалтують.

Але сьогодні я хочу написа­ти, що і в нас є такі негідники, які не­суть тільки зло. Критерієм ци­вілізованих країн є гуманне став­лення до природи, в містах – і до собак та котів у тому числі.
У нашому мікрорайоні всі мешканці любили двох гарних собачок Найду і Рекса, якого дехто і Бобом називав. Діти купували їм печиво, ковбасу. Ці собачки супроводжували людей і в ліс, і на ринок. Але були в нас такі виродки, які кидали в них камінням, били палицею, погрожували вбити.
Уже минули два тижні, як отруїли Боба. Я не знаю, хто виховував цих грубіянів, які лінуються навіть квіти посадити біля будинку, милуються бур’я­нами. Невже це діти колаборантів?
Усе, що зробила нова влада, ці нові орки знищують. Їм заважають спортивні споруди, які відкрив міський голова в День Незалежності, знищили ша­ховий столик, забороняють садити квіти. Матюкаються, їх усі дратують… Насправді злобні істоти.
Хоча в них самих є діти. Про яке виховання вони можуть говорити, якщо треба їх перевиховувати.

Анатолій ДУБОВИЙ, колишній уповноважений будинку на Вокзальній, 91.