Середа, 24 Квітня 2024 р.
18 Лютого 2011

ПРЯНОЩІ ВІД ГРИПУ

ПРЯНОЩІ ВІД ГРИПУЩе в давні часи прянощі застосовували як ліки від багатьох хвороб. У період епідемії і сучасні лікарі радять вживати в їжу прянощі та вітаміни, цибулю, часник, а також дихати ефірною олією гвоздики.

Добре підвищує імунітет базилік. Він має протимікробні та протиалергійні властивості. Також він діє як жарознижувальний засіб. У період епідемії грипу добре щодня з’їдати декілька шматочків імбиру, він активізує обмін речовин. Анісовий чай полегшує кашель і знімає судоми. При вірусних захворюваннях чудовий потогінний і відхаркувальний засіб – кориця. Вона також сприяє поліпшенню травлення, викликає апетит, зміцнює шлунок. Також кориця послаблює зубний і м’язовий біль. 

Душиця, базилік, кмин і чебрець можуть впоратися з хвороботворними мікробами, проти яких безсилі навіть антибіотики. Лікарі стверджують, що пристрасть східних і південних народів до прянощів допомогла їм уникнути страшної долі повного вимирання від різних смертельних інфекцій. 

Душиця чи орегано містять у своєму складі цілу низку ароматичних речовин, які здатні знищувати багато видів хвороботворних мікробів і паразитів.

І наостанок, два рецепти напоїв від грипу.

Глінтвейн. 1 пляшку червоного сухого вина, 400 мл води, 100 г цукру, по 5 г кориці та гвоздики, цедру одного лимона змішати, підігріти до кипіння, дати відстоятися 15 хв. Додавши 100 г коньяку, влити в підігріті келихи, поклавши в кожен шматочок лимона. 

Збитень. 1 л води, 150 г меду, по 3 г кориці та 5 шт. гвоздики кип’ятити 5 хвилин, знімаючи піну. Через півгодини процідити, підігріти, пити гарячим. Можна за смаком додавати духмяний перець, лавровий лист, зерна кардамону, м’яту, інші прянощі, а також брусничний і журавлинний сік.