Неділя, 29 Травня 2022 р.
5 Листопада 2010

ЛІКУВАЛЬНІ ВЛАСТИВОСТІ ЗАБРУСУ

Забрус – це воскові кришечки, мед та верхні частинки кожного стільника. Він має чудові лікувальні властивості. У забрусі ферменту лізоціму в чотири рази більше, ніж у звичайного меду. У забрусі містяться речовини, які гальмують розмноження безлічі хвороботворних мікроорганізмів. Цей продукт бджільництва покращує обмін речовин в організмі, підвищує імунітет, не викликає звикання збудників хвороби до себе, чим відрізняється від антибіотиків.

Про властивості забрусу розповідає відомий апітерапевт із Чемеровеччини, про якого не раз писав «ПОДОЛЯНИН», Микола ЮЗИФЧУК.

 – Вважається, що жування забрусу має помітний оздоровчий вплив на людський організм: активізується обмін речовин, поліпшується кровообіг, зміцнюються ясна. Забрус позитивно впливає на секреторну та рухову функції шлунково-кишкового тракту. Для зміцнення імунітету рекомендується жувати забрус по 1 столовій ложці 4 рази на день по 5-15 хвилин. Завдяки жуванню забрусу підвищується опірність організму до захворювань верхніх дихальних шляхів. Забрус можна і ковтати – він хоч повністю і не перетравлюється (бджолиний віск інертний), але має протизапальну та антиоксидантну дію. Крім того, як правило, він не викликає алергії та звикання до цього природного продукту, що вигідно відрізняє його від звичайних медикаментів.

Ось деякі способи застосування забрусу:

•З’явився нежить – варто пожувати 1 ст.л. забрусу протягом 15 хв. і дихання полегшиться. Якщо у Вас сильний нежить, жуйте забрус щогодини протягом 15 хв. Зазвичай ця недуга проходить через 3-4 год.

•При гаймориті рекомендується жувати забрус по 15 хв. щогодини протягом 4-6 год. Зазвичай досить одного дня лікування. Протягом ще одного тижня рекомендується жувати забрус раз на день – для запобігання рецидиву.

•Якщо Ви захворіли на грип, у Вас підвищилася температура, необхідно жувати забрус по 15 хв. протягом 6 год. на день.

•Дітям із профілактичною метою для запобігання захворюванню на грип, гайморит, нежить та інші простудні захворювання корисно жувати 

1 ч.л. забрусу по 15 хв. протягом 2-3 год. У цей період рекомендується з’їдати 2-3 ч.л. меду. Якщо забрус трохи твердуватий, перед застосуванням можна додати в нього трохи меду.