П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
22 Листопада 2019

ШАНСИ НА ЖИТТЯ І ЛІКУВАННЯ

Необхідний апарат дихальної підтримки «Neopuff» отримав наш Перинатальний центр 17 листопада – саме цього дня весь світ відзначає День передчасно наро­дже­ної дитини. У цьому посприяли «Мono­bank», «Кураж Базар» і «Україн­ська Біржа Благодійності».

Як зазначив головний лікар Перинатального центру Олександр ГУРСЬКИЙ, потреба в обладнанні нагальна, адже в рік у місті передчасно з’являються на світ близько 20 немовлят. А завдяки цьому обладнанню в передчасно народжених діток, які мають проблеми з диханням, зростають шанси на життя.
Це не єдиний дарунок від благодійників, які отримав наш медзаклад. Днями в місто доставлено перший гуманітарний вантаж із Німеччини – 52 багатофункціональні ліжка.
Співпраця з благодійним фондом «H.O.P.E.», який очолює Вольф­ганг Понто, розпочалася два роки тому. Торік до Кам’янця прибули три вантажівки з обладнанням для наших медичних закладів, цьогоріч очікується ще дві.
Як прокоментував координатор проєкту з гуманітарної допомоги, заступник міського голови Вадим САВЧУК, витрати на транспортування і розмитнення ліжок взяли на себе небайдужі кам’янчани – приватні підприємці. Цього разу це Микола Мельник, ініціатор створення благодійного фонду «Кам’янчанин», та багато інших, імена яких обіцяють озвучити згодом.

Вл. інф.