П'ятница, 29 Березня 2024 р.
25 Березня 2020

КАРАНТИН ПРОДОВЖИЛИ НА МІСЯЦЬ

Сьгодні, 25 березня, Кабінет міністрів України продовжив карантин до 24 квітня та запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України.

«Ми продовжуємо карантин і запроваджуємо надзвичайну ситуацію в державі Україна на всій території на 30 днів, терміном до 24 квітня 2020 року. З можливістю його подальшого продовження згідно з чинним законодавством. Або якщо ми впораємося й поборемо цю ситуацію скоріше, тоді будемо окремо приймати рішення на засіданні Кабінету міністрів», – сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
Перед засіданням він попросив не плутати надзвичайну ситуацію та надзвичайний стан. Він наголосив, що режим надзвичайної ситуації не обмежує конституційні права громадян, а «лише консолідує зусилля для подолання загрози».
«Ми пропонуємо рішенням уряду ввести режим надзвичайної ситуації по всій державі», – заявив перед ухваленням рішення міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Крім того, було ухвалено рішення про переведення єдиної державної системи цивільного захисту в режим надзвичайної ситуації.
Нагадаємо, що за офіційними даними, за станом на 25 березня в Україні підтверджено 113 випадків захворювання на короновірус. На Хмельниччині поки що таких немає. Але, як повідомляв раніше «Подолянин», 23 березня у Кам’янці-Подільському у чоловіка, який нещодавно повернувся з Єгипту, запідозрили коронавірус. Його доставили до Хмельницької інфекційної лікарні. Наразі чекають на висновок лабораторії.