ПАЦIЄНТIВ ХМЕЛЬНИЦЬКОГО ОБЛАСНОГО ПРОТИПУХЛИННОГО ЦЕНТРУ ПОЧАЛА ГОДУВАТИ КЕЙТЕРИНГОВА КОМПАНIЯ
КНП «Хмельницький обласний протипухлинний центр» ХОР передав харчування пацієнтів на аутсорс, завдяки чому покращив якість їжі й оптимізував роботу медзакладу.
– Попри війну, ми все ж реалізували план щодо передачі харчування пацієнтів спеціалізованій компанії. Зробити це ми думали ще в лютому, але воєнні реалії відтермінували реалізацію задуманого. Вбачаємо у цьому кроці багато переваг: економія витрат на утримання харчоблоку, на обладнанні та комунальних послугах, на заробітній платні; покращення послуги харчування, можливість сконцентруватися на лікуванні. Крім того, ми позбулися клопотів із проведенням десятків закупівель на продукти, зараз оголошуємо лише один тендер на послугу постачання готової їжі – коментує новину В’ячеслав МОРОЗ, директор Центру.
Харчоблок медичного закладу орендувало ТОВ «ФУДI-КЕЙТЕРИНГ» та офіційно працевлаштувало 22 працівників кухні та роздавальниць. Їжу до відділень доставляють тричі на день, страви готуються з урахуванням особливостей дієтичного харчування.
– Перехід на кейтерингову послугу сприяв не лише оптимізуванню витрат лікарні, а й отриманню додаткового доходу від здачі в оренду приміщення харчоблоку. Ці кошти спрямуємо на покращення матеріально-технічної бази – додає пан В’ячеслав.
Щодня у Центрі харчуються понад 300 пацієнтів. Вартість харчування одного пацієнта на добу становить 80 грн, що є середнім показником по Україні. Хворі вже помітили зміни у меню: на сніданок з’явилися салати, на обід – м’ясо (котлети, тефтелі).
– Ми раді, що першим клієнтом компанії у новому для нас регіоні став Хмельницький обласний протипухлинний центр. Ми швидко знайшли спільну мову із керівництвом лікарні й успішно запустили харчування. Наразі плануємо дещо модернізувати обладнання в орендованому харчоблоці та покращити умови праці для співробітників кухні, аби смачно і корисно готувати для більшої кількості пацієнтів Хмельницького. Крім того, розширюємо штат, тому зараз у пошуках регіонального менеджера, який керуватиме кухнею. Тож запрошуємо до нас на роботу! – зазначила Тетяна КОВАЛЬ, директорка кейтерингової компанії ТОВ «ФУДI-КЕЙТЕРИНГ».