П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
9 Травня 2019

МІЛЬЙОНИ ПРОРОСТУТЬ ЕКОЛОГІЧНИМ ЦЕНТРОМ

Наприкінці квітня стало відомо, що Уряд виділив майже 400 мільйонів гривень на розвиток природно-заповідних об’єктів і поліпшення екологічної ситуації в країні.

МІЛЬЙОНИ ПРОРОСТУТЬ ЕКОЛОГІЧНИМ ЦЕНТРОМТаке повідомлення оприлюднено на сайті Міністерства екології та природних ресурсів України. Із цих коштів нашому НПП «Подільські Товтри» передбачили понад 32 млн.грн. на будівництво та облаштування експозиції візит-центру.
Ідею таких закладів представники мініс­терства запозичили в європейських і американських практиках. Набутий досвід хочуть реалізувати і в Україні. Будівництво еколого-освітніх візит-центрів запланували також у НПП «Приазовський», «Верховинський», «Бузький Гард», «Голосіївський», які стануть майданчиками еко-освітнього руху в Україні та спів­працюватимуть.
– Реалізація проекту саме в Кам’янці-Подільському стала можливою завдяки нашій наполегливості й оперативності міської влади, яка зуміла максимально швидко віднайти земельну ділянку для такого важливого проекту, – розповідає директор НПП «Подільські Товтри» Олександр ОЦИШЕН. – Можна впевнено сказати, що візит-центр у Парку Героїв Євромайдану, неподалік від МБК, стане ще однією туристичною родзинкою міста.
У ньому будуть представлені інформаційні стенди, експонати та макети, присвячені природі найбільшого природного парку України. Також у візит-центрі буде створено методичний осередок із залучення громадськості до спостережень за станом довкілля. На допомогу вчителям тут будуть представлені приклади дослідницьких робіт школярів у вигляді постерів, а також колекції насіння та гербаріїв. Проводитимуться й найрізноманітніші заходи: екскурсії, навчальні заняття, конкурси. Матимемо можливість організації біологічних шкіл для учнів і студентських польових практик. У перс­пективі візит-центр може розширити сферу діяльності й стати осередком не лише еколого-натуралістичної діяльності, а й правової, економічної, історичної, щоб консультувати вчителів шкіл щодо підготовки конкурсних робіт учнів. Знайомство з природою парку забезпечить он-лайн і макетна експозиція.