П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
17 Травня 2019

НА ШКОЛИ ГРОШІ Є, НА МОРГ ЗБИРАЮТЬ

Під час чергової сесії районної ради, яка відбулася 16 травня, обранці опрацювали низку важливих для району питань. Зосередилися на грошах, морзі та комунальній власності району.

Вправно поділили понад 3 млн.грн. видатків.
У цю суму ввійшла державна субвенція на «Нову українську школу», вільні залишки загального і спецфондів, а також субвенції з бюджету Старо­ушицької ОТГ та сільських рад.
Найбільше із цієї суми перепало відділу освіти РДА – понад мільйон. На добудову їдальні Чабанівської ЗОШ передбачили 100 тис.грн., 70 тис.грн. піде на придбання стільців для актового залу Кадиївської ЗОШ. Зібралися і оновити холодильники та електроплити для деяких шкіл, на це підготували 170 тис.грн. А на НУШ є 738 тис. 819 грн. Їх спрямують на придбання сучасних меблів, дидактичних матеріалів, ком­п’ютерного обладнання для майбутніх першоклас­ників.
Для ЦРЛ депутати виділили 825 тис. 400 грн. Спрямують їх на капремонт частини прилеглої те­риторії ЦРЛ, а також на реконструкцію відділення невідкладної медичної допомоги тощо. Морг, який ни­-ні перебуває в жалюгідному стані, грошей поки що не отримав.
– Проектно-кошторисна документація готова, на кап­ремонт моргу необхідно понад 4 мільйони гривень.
Ми плануємо наступної сесії попросити в депутатів районної ради 100 тисяч гривень для того, щоб запусти­ти тендерну процедуру. І вже тоді зможемо просити грошей і в області, і в місті, і з коштів, які даються на со­ціальний розвиток регіону нашому нардепу, і самі ви­ділимо, скільки зможемо, – пояснив голова РДА Василь СУКАЧ.
Якщо щодо більшості питань сесії обранці були практично одностайними, то через передачу ко­мунального майна сварилися. Врешті-решт ніхто нікому нічого не віддав. Стосується це нежитлової будівлі (аптеки) в Староушицькій ОТГ, відмовили і в наданні дозволу на виготовлення проектно-кошторисної документації на проведення реконструкції нежитлового приміщення, де раніше розміщувалася аптека на вул.Папаніна 16.
Не обійшлося і без політики – ще на початку за­сідання сесії заступник голови райради Віктор ЄРМЕНЧУК заявив про вихід із фракції БПП «Солідарність».