Середа, 24 Квітня 2024 р.
17 Травня 2019

ЗА ПРОСТРОЧЕНІ ЗАРПЛАТИ І ПАМ’ЯТНИКИ БИ БУЛИ

Сумно розпочалася 14 травня чергова сесія міської ради. Традиційна хвилина мовчання за загиб­лими на сході кам’янчанами була вже другою за день – адже зранку місто попрощалося з двома військовослужбовцями 48 інженерної бригади, життя яких обірвалося в страшній аварії. Боляче було дивитися і в очі родичів загиблих у різні роки Героїв із нашого міста, яким військовий комісар Кам’янець-Подільського ОМВК підполковник Володимир ВОЗНИЙ вручав відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції», надані посмертно захисникам.

КРАЩЕ ТРОТУАР ПІД НОГАМИ, НІЖ ПАМ’ЯТНИК ПРО НЕБО

Під час обговорення питання підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період, з якого доповідав заступник міського голови Сергій БАБІЙ, начальник міськуправління освіти Світлана СТАРЧЕНКО зазначила, що за кошти власних надходжень, спонсорську допомогу і підтримку батьків, за умови відсутності фінансування з боку міського бюджету освіта не зможе виконати всіх запланованих робіт щодо опалення і водопостачання.
Тут же на сесії депутати оперативно простягнули першу руку допомоги освіті – зняли кошти з па­м’ят­ника першому повітроплавцю і віддали їх на ремонт у НВК №3 (137 тис.грн.), решта 100 тисяч із пам’ятника пішли на тротуар вул.Тімірязєва.

ОДИН ДЛЯ ВСІХ, АЛЕ НЕ ВСІ ЗА

Після того, як вступив у дію закон щодо впровадження загальнобудинкових засобів обліку витрат і регулювання споживання води з дистанційною передачею даних (а простіше кажучи – один загальний лічильник води на будинок), на розгляд депутатів винесли рішення щодо придбання цих загальних лічильників за кошти міського бюджету.
Міський парламент вирішив відправити це питання на довивчення, аргументуючи своє рішення справедливим побоюванням, що ка­м’ян­чанам не сподобається викладати гроші за недобросовісних сусідів, котрі як не магніт на лічильник поставлять, то самогон виженуть без лічильника на воду.
За інформацією, що пролунала на сесії, втрати КП «Міськтепловод­енергія» від витоків води складають 2 млн.грн. на рік.
Проте, як не крути, закон вступив у дію, і рано чи пізно все споживання води буде вираховуватися за загальними, а не квартирними лічильни­ками. Нагадаємо, що аналогічна ситуація вже була з газовими загальнобудинковими лічильниками, коли в платіжках замість 70 гривень приходило по 300, адже різницю в показах розкидали на всіх.

ІНІЦІЮВАЛИ СЛУЖБОВЕ РОЗСЛІДУВАННЯ

Як з’ясувалося на сесії, майже мільйон гривень із бюджету має піти на погашення заборгованості із заробітної плати – 150 тисяч для працівників стоматполіклініки та майже 800 тисяч колишньому ке­рівнику юридичного департаменту Едуарду Ковтуну, який зміг довести в суді, що його звільнили незаконно. Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ зазначив, що влада буде доводити протилежне через касацію, але рішення суду вже вступило в дію.
Депутати проголосували за проведення службового розслідування для з’ясування конкретних осіб, які допустили невиплату зарплати стоматологам і виникнення ситуації з колишнім юристом виконкому.

ЗА ПОДАТКИ І ПРОТИ НИХ

До своїх колег у Верховній Раді та керівництва уряду депутати міськради звернулися з листом щодо недопустимості скасування акцизного податку з роздрібного продажу тютюну, бо на розгляді ВРУ є законопроект, що таке передбачає. Цей податок іде до місцевих бюджетів.
Його скасування призведе до розбалансування бюджету Кам’янця в розмірі 4,1 млн.грн. Наступне звернення до Верховної Ради навпаки було спрямоване на зменшення надходжень до бюджетів – депутати просили ухвалити законопроекти, спрямовані на спрощення розмитнення та оподаткування автомобілів з іноземною реєстрацією.
Попри зауваження начальника юруправління Олександра АНТОЩУКА, що таке звернення є «неактуальним і аморальним», бо перекладає на решту громадян податковий тягар, депутати його таки ухвалили.

ЗАСЛУЖЕНІ НАГОРОДИ

Відзнакою міськради «Честь і шана» було вирішено нагородити директора ТОВ «Світязь» Олександра БОРЕЙКА за значний внесок у со­ціально-економічний розвиток міс­та, популяризацію його на все­україн­ському та світовому рівнях, за постійну допомогу військовим.
А грамоту виконкому міськради і сертифікат на суму 5 000 гривень отримала баскетбольна команда «Ді Ді Бао», яка недавно стала чем­піоном першої ліги з баскетболу.

Григорій БОНЦЮ,
Ольга МІРКОТАН.