П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
24 Травня 2019

ВШАНОВУВАТИ І НАСЛІДУВАТИ ГЕРОЇВ – НАША ВОЛЯ ТА ОБОВ’ЯЗОК

23 травня ВО «Свобода», ПП «Правий сектор», ОУН, ВГО «Сокіл», ГО «Студентська свобода», «Жіноча сотня» і «Каскад захід», представники інших організацій, активісти міста взяли участь у п’ятому, вже традиційному, до Дня Героїв Патріотичному автопробігові. Це не нова пам’ятна дата. У такий спосіб Героїв вшановують уже понад сімдесят років. 1941 року Другий великий збір Організації українських націоналістів, із метою відродження в українців героїчного духу минулих поколінь, постановив: відзначати 23 травня як День Героїв.

Колона автомобілів із патріотичною символікою рушила до пам’ятних місць: місця поховання наших воїнів, котрі загинули в російсько-­українській війні, далі – до пам’ятника Великому Кобзарю, меморіальної дошки Симона Петлюри, і завершила урочистий захід на майдані Відродження біля імпровізованого меморіалу Героям Небесної Сотні.
– Такі заходи єднають і підносять наш дух. Для нас це не просто рух колоною, а спосіб разом долучитися до патріотичного дійства, спосіб віддати шану Героям, на яких прагнемо бути схожими. Цього дня ми згадуємо всіх тих, хто воював і присвятив своє життя боротьбі за волю України, є сим­волом української нації. У різні часи наша земля народжувала та народжує справжніх Героїв: воїни російсько-­української війни, дисиденти, героїчні вояки УНР, УПА, діячі ОУН, січові стрільці, козаки Гетьманщини, лицарі Київської доби. Ми, українці, не маємо права забути їх. Знати про них, пам’ятати, вшановувати, наслідувати їхні вчинки – мій особистий обов’язок: як батька, як лідера націоналістичної організації, як українця, – зазначив депутат міської ради, свободівець Михайло Посітко.

Прес-служба Кам’янець-Подільської організації ВО «Свобода».